♥ Halley Aşkı | Halley Dondurma


Cocuklugumdan bu yana en sevdigim lezzetlerdendir Halley. Hani duygu dolu lezzetler vardir. Kokular gibi. Bir tuaf hisseder insan kendini lezzetine vardikca. Bildik, güvenilir bir lezzet. Esi benzeri olmayan, kendine has..
Bir lezzet avcici olsamda bazi lezzetleri hazirlamakdan veya onun üzerinde deneyimler yapmakdan hep kacinmisimdir. Özel kalsin isterim. Buda öyle bir lezzet..

Kendini kendi özünde birakmak en dogrusu. En orjinal haliyle hazirlamak onun hala bende özel kalmasini saylacayak. Yani anlayacaginiz Halley yapimi gibi bir fikre bürünmedim.

Gecenlerde sevdicegimle birlikte gerceklestirdigimiz alisverisimizde 1 paket Halley ativerdi arabaya.
O an ben sadece bayatlamis halini hayal ettim. Bayatlamis halini ayri bir severim.

Eve geldigimde, alisverisleri yerlestiriyorum. Haftalik taze yogurdumu kuruyorum. Ve gözüme Halley`ler takiliyor. Ah siz daha bayatlayacaksin diye ic geciriyorum.
Ama o an aklima takilan birsey oluyor: Sen bugün ne tatli yapacaksin iftara? diye soruyorum kendime.
Iftar sonralari esime ikram ettigim bol köpüklü türk kahvesi öncesi, esliginde veya ardindan mutlaka tatli servis etmeliyim. Tatlim eksikdi, tatli hazirlamaliydim.
Sonra yine aklim Halley`lere gidiyor.. Ve o an Halley`lerle tatli hazirlamaya karar veriyorum! Ama nasil birseymi ? Iste onu o an bilmiyorum.


Fazla düsünüp tasinmaya zamanim yoktu. En iyisi bu konuyu google amcaya danismakti. Sip sak tarifler siraladi bana. Pasta, pasta, pasta !! Nede cok Halley Pasta tarifi mevcutmus.
Herneyse, zaman yok. Zaten sayfa sayfa tarif arastirmakdan hic hoslanmam. Bana fikir lazim, söyle acil genel bir tarif, bir kapi bir yol.. gerisini ben hallederim! Suradaki tarifi tercih ettim.
Azicik ek malzemeler tercih ederek Halley Dondurmamizi hazirladim ♥

MALZEMELER:

♥  5 adet Halley
♥ yarim cay bardagi krem santi
♥ yarim su bardagi süt
♥ yarim tablet parcalanmis findikli cikolata
♥ yarim cay bardagi hindistan cevizi

HAZIRLANISI:

♥ Krem santiye süt ekleyip iyice cirpin.
♥ Halleyi kücük dilimlere bicak yardimila bölün. Mini mini parcalanmis cikolata ve hindistan cevizi ile birlikte hepsini güzelce karistirin.
♥ Muffin kalibina strec folyo yerlestirip paylastirin.
♥ Derin dondurucuya kaldirin.

Ne kadar az malzemeden olusuyor ve ne kadar kolay degilmi?  Ve lezzeti ise; anlatmama gerek varmi? Bence yok, cünki sadece malzeme listesi bile ne kadar lezzetli olabilecegini yeterince ifade ediyor benim kanaatimce :)


Lezzet yolcugulunun ardindan esim dondurma enfess dedi ve böylece dondurma ismini almis bulundu ♥
Ama lezzetinden öyle büyülenmisdiki, ne yediginin farkinda bile degildi.. cünki iki gün sonrasinda aslinda Halley yediginin farkina vardi.. :))  Daha dogrusu fotograflar imzalarini alirken Halley mi ?? diye gözleri kocaman acildi :)


Herkese sicacik sevgi ve saygilarim esliginde yazimi son satirina kadar okudugunuz icin gönülden tesekkürler ediyor, lezzetli günler diliyorum efendim.. Mutlu, Umutlu kalin..

4 yorum:

  1. Offf çok güzel olmuş. Halley i sevmeyen yoktur heralde, okuldayken beslenme saatlerinde hep alırdık. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir tatlı tarifi, serin serin. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Süper görünüyor. Hiç yapmadım ama yemişliğim vardır ki bayılırım :))

    Ellerine sağlık Hasretçiğim..

    YanıtlaSil
  4. Harika harika harika
    Bayılırım ellerine saglik

    YanıtlaSil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.