Cok cok pratik ama cokda lezziz bir Lezzet: Fırında Safranlı Tavuk
Safran hakkinda bilgileri burada sizlerle paylasmak yerine bugünlük kolaya kacmayi tercih ediyor, iznizle siz sevgili ziyaretcilerimi Vikipediye dogru yönlendirmek istiyorum :) Bilgi almak isteyenler lütfen TIK TIK :)
Ve bugün yaziyi fazla uzatmadan TuzBiber Dergisinde yayinlanan baska bir tarifimi daha büyük bir mutlulukla sizlere birkez daha burada sunmak istiyorum efendim...
MALZEMELER:
yarim kilo kusbasi tavuk gögsü
250g mantar
4-5 adet orta boy patates
1 adet domates
2-3 sivri biber
1 cay bardagi siviyag
1 cay kasigi safran
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi kisnis
1 tatli kasigi pulbiber
1 tatli kasigi tozbiber
yarim tatli kasigi yenibahar
tuz
HAZIRLANISI:
Tavuklari genis bir kaba alin, siviyag ve baharatlari ekleyip iciye birbirine karistirin. Kabuklari soyulmus küp küp dogranmis patatesleri ilave edip karistirmaya devam edin. Temizlenmis orta boy mantarlarida dikkatlice baharatlanmis tavuk ve patateslere karistirin. Büyük boy bir güvece bosaltin.
Üzerine dilimlediginiz domatesleri ve biberleri yerlestirin. Kapagini kapatin ve önceden isitlmis 200 derece firinda pisirin.
AFIYET SIFALAR OLSUN...
Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlara... Mutlu, Umutlu Kalin; tüm güzellikler esiginde...!
Ellerinize saglik. Tuz biber dergisine mi yaziyorsunuz ? Vede bir sey söylemeden gecemeyecegim. Bence eski sablon cok daha güzeldi buda benim nacizane fikrim kusura bakma lütfen tabiki renkler ve zevkler tartisilmaz.
YanıtlaSilmerhaba nesliname.
YanıtlaSilönceki yazilarim/yayinlarimda bahsetmisdim: gecen sene bir kac ay tuz biber ekibinde takip ettigseniz eger yer almisdim ama malesef zaman yetersizliginden ayrilmak zorunda kaldim. simdi ise dergide yayinlanan tariflerimi buradada kendi blogumdada paylasiyorum.
estagfurullah niye kusura bakayim :) görüslerinize saygu duyarim, yorumunuz icin tesekkür ederim.
sevgilerle..
ellerıne sağlık canım harıka bır yemek olmus safran dunyanın enpahalı bıtkısı haklısın hıc kullanmadım ama kullanmayı cok ıstıyorum bakalım kısmet ne zamana sevgıler...
YanıtlaSilen pahali bitkisiymis evet öyleymis :) porsiyonluk alindiginda o kadarda cok pahali degil. denemeye deger :) sevgiler ♥
SilSitenizin yeni halini cok beyendim. Harika olmus.
YanıtlaSilGelelim safranli tavuga. O daha da guzel olmus. Safran Azerbaycan da cok kullanilan baharat ve o kadar bahalida degil. Yemeklere harika tat katiyor.
Ozellikle de tavuk yemeklerinde. Bu yemek bana o gunleri hatirlatti Annem cok guzel yapar bu yemeyi.
Elinize saglik olsun..
Biliyormusun okuyucularim paylasimlarimdan eskilere daldiklarinda cok mutlu oluyorum, yine cok mutlu oldum ♥
Silcok tesekkür ediyorum.
canım tanıştığıma memnun oldum
YanıtlaSilmmmm çok leziz ellerine sağlık
:)
bana da beklerim.
bende memnun oldum :) görüsmek dileyigle ♥
Sil