TuzBiber Dergisi: Fırında Safranlı Tavuk


Cok cok pratik ama cokda lezziz bir Lezzet: Fırında Safranlı Tavuk

Safran hakkinda bilgileri burada sizlerle paylasmak yerine bugünlük kolaya kacmayi tercih ediyor, iznizle siz sevgili ziyaretcilerimi Vikipediye dogru yönlendirmek istiyorum :) Bilgi almak isteyenler lütfen TIK TIK :)

Ve bugün yaziyi fazla uzatmadan TuzBiber Dergisinde yayinlanan baska bir tarifimi daha büyük bir mutlulukla sizlere birkez daha burada sunmak istiyorum efendim...


MALZEMELER:

yarim kilo kusbasi tavuk gögsü
250g mantar
4-5 adet orta boy patates
1 adet domates
2-3 sivri biber
1 cay bardagi siviyag
1 cay kasigi safran
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi kisnis
1 tatli kasigi pulbiber
1 tatli kasigi tozbiber
yarim tatli kasigi yenibahar
tuz

HAZIRLANISI:

Tavuklari genis bir kaba alin, siviyag ve baharatlari ekleyip iciye birbirine karistirin.  Kabuklari soyulmus küp küp dogranmis patatesleri ilave edip karistirmaya devam edin. Temizlenmis orta boy mantarlarida dikkatlice baharatlanmis tavuk ve patateslere karistirin. Büyük boy bir güvece bosaltin.
Üzerine dilimlediginiz domatesleri ve biberleri yerlestirin. Kapagini kapatin ve önceden isitlmis 200 derece firinda pisirin.

AFIYET SIFALAR OLSUN...


 

Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlara... Mutlu, Umutlu Kalin; tüm güzellikler esiginde...!

8 yorum:

  1. Ellerinize saglik. Tuz biber dergisine mi yaziyorsunuz ? Vede bir sey söylemeden gecemeyecegim. Bence eski sablon cok daha güzeldi buda benim nacizane fikrim kusura bakma lütfen tabiki renkler ve zevkler tartisilmaz.

    YanıtlaSil
  2. merhaba nesliname.
    önceki yazilarim/yayinlarimda bahsetmisdim: gecen sene bir kac ay tuz biber ekibinde takip ettigseniz eger yer almisdim ama malesef zaman yetersizliginden ayrilmak zorunda kaldim. simdi ise dergide yayinlanan tariflerimi buradada kendi blogumdada paylasiyorum.
    estagfurullah niye kusura bakayim :) görüslerinize saygu duyarim, yorumunuz icin tesekkür ederim.
    sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık canım harıka bır yemek olmus safran dunyanın enpahalı bıtkısı haklısın hıc kullanmadım ama kullanmayı cok ıstıyorum bakalım kısmet ne zamana sevgıler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en pahali bitkisiymis evet öyleymis :) porsiyonluk alindiginda o kadarda cok pahali degil. denemeye deger :) sevgiler ♥

      Sil
  4. Sitenizin yeni halini cok beyendim. Harika olmus.
    Gelelim safranli tavuga. O daha da guzel olmus. Safran Azerbaycan da cok kullanilan baharat ve o kadar bahalida degil. Yemeklere harika tat katiyor.
    Ozellikle de tavuk yemeklerinde. Bu yemek bana o gunleri hatirlatti Annem cok guzel yapar bu yemeyi.
    Elinize saglik olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyormusun okuyucularim paylasimlarimdan eskilere daldiklarinda cok mutlu oluyorum, yine cok mutlu oldum ♥
      cok tesekkür ediyorum.

      Sil
  5. canım tanıştığıma memnun oldum
    mmmm çok leziz ellerine sağlık
    :)
    bana da beklerim.

    YanıtlaSil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.