Herkese Merhabalar,
evet, sözümüzde duralim bakalim ;) cok fazla ara vermeden tariflere devam ediyorum ...
Bundan yaklasik iki ay öncesi felandi surada ... yuva sicakliginda yemeklerin pisdigi bir hane, Lezzet Hane`de milföy hamurundan gözleme yaptildigini gördüm .. yani milföy hamuru tavada kizartilmis...
O an aklimdan gecenler ise bu tarifi mutlaka ve mutlaka denemem gerektigidi.. ve tabii cokda lezzetlidir insallah demeden gecemedim, cünki düsünseniz ya.. kizartilmis hamur zaten cok lezzetli oluyor, yani ben bayilirim ;) birde milföyden yapma sansimiz olursa bu süper olur.. hemencecik zahmetsiz hazirlama sansimiz var, acil durumlarda kocaman bir yardim...
Evet denedim sonunda ve ben böreklerini yaptim... ya sonuc diyorsunuz ?? Yok demiyorsunuz.. lezzeti belli oluyor zaten degilmi? ;)) Disi citir citir, ici yumusacik bir börek... Esimin hayran kaldigi, hadi be canim milföymü simdi bu dedigi, ilk yaptigimda ayni günde iki kez yapmak zorunda kaldigim süper ötesi pratik ve coook lezzetli bir tarif...
Benden söylemesi sizden denemesi ;))
Ben taze milföy kullandim... Ama derin dondurucudakileride kullanabilirsiniz, dondurucudan cikardiktan sonra cözülmesini bekleyin...
Muska Börekleri hazirladigimda hashas ve peynirli yaptim.. cook lezzetli oldular.. tabii belki herkesin tercihi olmaya bilir, malum hashasda yagli oluyor...
Hashasli favorim olsada sade peynirlide yaptim ve bu seferinde Rulo Börekler olarak ;)
Rulo seklinde kizartirken önce dik koymak yanlarini kizartmak gerekiyor..sonradan peynirli kismini. Yagsiz ve sert, erimeyen bir peynir kullanmanizi öneririm...
Umarim sizlerde begenir ve bizim gibi yeni favori bir lezzete sahip oldugunuz icin mutlu olursunuz ;)
Herkese hayirli, bereketli cumalar diliyorum.. Tüm dualariniz kabul olsun InsAllah...
Sicacik Sevgi ve Selamlar... Mutlu, Umutlu Kalin...
Biz çalışanlar için ne güzel bir tarif bu,denerim ben bunu..Tşk.
YanıtlaSilTam Ramazanlik pratik bir tarif Hasretcigim...hemen porsiyonluk yapmali...sicak sicak...Bana göre milföy durunca güzel olmuyor cünkü...ellerine saglik, harika görpntüler...sevgilerimle
YanıtlaSilzehra
Ellerine saglik canim benim.. Gercekten lezzetli görünüyor, deneyecegim...:)
YanıtlaSilçok merak ettim şimdi. denemek lazım mutlaka ellerinize sağlık
YanıtlaSilsüper bir fikir gerçekten:)pratik ve lezzetli.ellerinize sağlık.......sevgiler.
YanıtlaSilWow!! Kannst du das auch auf Deutsch posten ? das 2te Rezept bitte !
YanıtlaSilLiebe Grüße !!
:) Gerne doch..
YanıtlaSilAlso du bräcuhstest;
-Blätterteig (ich persönlich bevorzuge frischen)
-etwas Schafskäse (Hirtenkäse ist ideal)
-etwas Fett für die Pfanne
Blätterteig aufrollen..Käse im vorderen Bereich länglich verteilen, dabei einen Rand freilassen..
Den Teig an den Seiten einklappen und zum Ende hin rollen..
In Stücke schneiden... Öl in der Pfanne erhitzen und die Böreks bis sie goldbraun sind frittieren.
Guten Appetit ;)
Liebe Grüße...
Şekerim profil resim çok hoş :)
YanıtlaSilTarif nefis,fotoğraflar şahane :)
Öpüyorum kocaman :))
Şekerim profil resim çok hoş :)
YanıtlaSilTarif nefis,fotoğraflar şahane :)
Öpüyorum kocaman :))
Wow das ging ja schnell ! Danke Dir !
YanıtlaSilHast du eignetlich auch Videos von deinen Kochkünsten ??
Liebe Grüße
Dalila
hey dalila :))) schön von dir zu hören.. hoffe es geht dir gut..
YanıtlaSilja videos sind in bearbeitung :) hoffe bald ist es soweit :)
herzliche grüße...
Ohhh Freu mich schon drauf !!!
YanıtlaSilDeine Rezepte sind wirklich einfach lecker !
Hoffe es geht bald los !
Liebe Grüße Dalila
gerçekten süper ancak dondurucudan çıkarttığımız milföyler de böyle olur mu?
YanıtlaSiltüh milföy hamurumu dün kullandim, kullanmasaydim hemen mutfaga gecip yapardim, ilk is yarin milföy hamuru almak :D
YanıtlaSilharikasin yine canim
Miflöy hamurunu çok severim.Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilellerine saglik hasretcim...cok pratik bir tarifmis, mutlaka denemem lazim.... bende taze milföy hamuru cogunlukla kullaniyorum, benim daha pratigime geliyor
YanıtlaSilGörüntü kendini belli ediyor zaten ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilMerhaba arkadasim harika görünüyorlar ,
YanıtlaSilben milföy hamurunu bek sevmiyorum ama sevenler icin cok güzel olmus ellerine vede emegine sagik
:) güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, beğendiğiniz için çok mutlu oldum, afiyet olsun :)
YanıtlaSilPratik ve citir citir olmus aniden gelen misafirler icin her zaman bulundururum milföy hamuru kesinlikle deneyecegim eline saglik canim
YanıtlaSilMerhaba Hasret Hanım,
YanıtlaSilBelliki çok güzel olmuşlar. Saat 11 ve ben hala kahvaltı yapamadım, görünce tek kelimeyle vuruldum. 2 sorum olacaktı, çok yağ çekiyorlarmı? İkinci sorum ki en merak ettiğim soğuduklarında lezzetleri değişiyormu. Misafir geldiğinde kızartma türü şeyleri öncesinde yapmak daha kolay oluyor. Bu arada şu güneş gözlüklü beyfendiye söyleyin ben onu yerim:)
merhaba muazzes hanim,
YanıtlaSilbegenmenize cok mutlu oldum..
asiri derece bir yaglilik söz konusu degil, söyle söyleyeyim ben size; yag orani sigara böregindeki gibi.. ici cok yumusak oldugundan fotograflarda cok yagliymis gibide görünebilir.. *ama her kizartmadan sonra yaptigimiz gibi börekleri havlu kagidana almanizi öneririm..
soguyup biraz bekledikten sonraki lezzetini bilmiyoruz henüz :)cünki inanin bana dakikalar icinde hemencik bitiyor :) ama zannedersem citirligini kaybetmez..
bence mutlaka deneyin :) haberlerinizi bekliyorum...
vee günes gözlüklü bey efendide sizi cok cok öpüyormus :))
sevgiler..
kesinlikle deneyeceğim. benim gibi tembel kadın işi börek bunlar :)
YanıtlaSilmilföyleri açtınızmı biraz
YanıtlaSil