Krem Şantili Kurabiye (Kolay Un Kurabiyesi) & Süper Üç`lü Luna Parkta :-)


Herkese Merhabalar :)

Biraz hastayim, biraz halsiz... ama yinede keyifli ve bugün daha iyi  :)) Arayi yine fazla uzatmadan size cici tariflerimi sunmak istedim yine, hemde yine hafiften pembis ;) Evet arayi fazla uzatmayalim! Biliyorsunuz az bir zaman sonra  yaklasik bir ay boyunca yeni yayin olmayacak... Belkide daha uzun.....

Bugünkü tarifim yine en pratiklerinden, en lezzizlerinden :))
Sizlerle bugün cok pratik bir tarif paylasmak istiyorum yine ;) Sevgili Lama`da gördüm bu pratik tarifi, aslinda bir cok blogda mevcut artik :) Bloglarinda modalari var heheee:))
 3 adet malzemeden olusan un kurabiyesini görünce mutlaka denemeliyim dedim :) hemen aklimin bir kösesine yazdim ve kiza zaman sonra gectim hemen basina :)

Ve evet efendim Kurabislerimz huzurlarinizda :))


*KREM SANTILI KURABIYE / KOLAY UN KURABIYESI*

MALZEMELER:
  • 1 kutu krem santi (yani 2 paket)    (ben pembis paketi kullandim:) orman meyveli...)
  • 1 su bardagi siviyag
  • 3 su bardagi un
ÜZERI icin MALZEMELER:
  • pudra sekeri
HAZIRLANISI:
  • Krem santiyi ve siviyagi bir kaba alin ve iyice cirpin. Yavas yavas unu ilave edip yogurun.
  • Ceviz büyüklügünde yuvarlayin yaglanmis tepsiye dizin ve 180 derecede hafif pembelesene dek pisirin.
  • Sogumaya birakin.. üzerlerine pudra sekeri serpin..
NOT: Tabbi arzuya göre farkli malzemeler ekleyerekde hazirlayabilirsin...örnegin farkli krem santi aromalari kullanarak... veya findik, ceviz... limonlu, portakalli...
Ama yok benim canim un kurabiyesi degilde daha yumos birseyler cekiyor dersiniz suraya tik tik :))



AFIYET SEKERLER OLSUN :)) orman meyveleri cok güzel bir tat verdi... hele piserkenki kokusu mmmh :))) Yine cok cok kolay ve cok cok lezziz bir tarif :))


Gecen hafta güzel arkadasim Hülya ile Süper Üc`lüyü Luna Parka götürdük :))
Müthis bir gündü! Süper eglenceli amaa inanin yorucuda :) tatli yorgunluklar diyelim...


Benim kivircik tosununm arabalardan inmek istemedi.. cigliklar icersinde ortalik yikildi :)) kendisi malumunuz tam bir araba brummmm brummmm tutkunudur :) ama evde genelde arabasina beni bindirir, ha tabii kasket takmadan olmaz yoksa kiziyor bana polis amca :)) kendiside atiyla pesimden gelir :)) ve gerisini siz düsünün, evdeki hallerimizi :))
Bizim fistiklar yüzlerine cocuk makyaji yaptirdi :)) Allahim Allahim sonrasinda tabii havalarindan gecilmiyor :)

Beyza Gül`ü cok sever, Gül`de Beyza`yi! Normalde ikizide cok secici ve malesef herkese hemen kaynasmayan karakterlere sahipler.. yani sevmedilermi, konusmazlarda oynamazlarda :) hmm kime cektiler acaba :))))


Ssssst! MASALLAH demeyi unutmayinnn haaa !! :)



Oglusumun MASALLAHinida unutmayinnn :))

Ve geldik mutlu sona :)) ha tabii yorgunluk nedir bilmez onlar! Süper Üc`lüler :)))
Ama biz annecikler bittik...yorgunluktan basimizi kaldiramadik ama niye yorulduk onu hala cözemedik, oysaki aslina baktigimizda MasAllah cok keyifli ve ufak tefek normal seyler haricinde gayet huzurlulardi ...
neyse :)

Herkese mutlu bir haftasonu diliyorum.. Mutlu, Umutlu Kalin..

Sicacik Sevgi ve Selamlarla...

23 yorum:

  1. Ahahahaa ben o kıvırcığı yerim :))süper boyamışlar yüzlerini yanlız çok başarılı ben gelsem benide boyarlarmı acaba havada güzel:)

    Bende yaptım tabikiside bu kurabiyelerden ama resmi kötü yayınlamadım:)Gerçekten çok basit ve bir o kadar lezzetli ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Oyyy yerim ben o kurabiyeleri de,süpper tatlı üçlüyü de:)
    Un kurabiyesi,yemekten ve yapmaktan en zevk aldığım kurabiye çeşidi:)
    Şantilisini de denicem inşAllah ilk fırsatta..
    Üçlüler = ŞİRİNLER :))
    Çok ama çok şekerler,41 bin kere maşaAllah onlara..
    Kocaman öpüyorum canım,mutlu haftasonları..

    YanıtlaSil
  3. cok güzel bi tarif.. benimde canim kac gündür un kurabiyesi cekiyordu.. ama ablacigim anlamadigim.. krem santi tozumu yoksa sivisimi? hazir olani yanii? bu arada oglusun cok tatli masallah iki ufaklikta öyle... :)

    YanıtlaSil
  4. Hasretçiğim süper üçlüye bayıldım yaa maaşallah diye diye izledim onları :)
    Bu yüz makyajına bayılıyorum ben. Amerikada olan resim öğretmeni bir çocukluk arkadaşımda nefis yüz makyajları yapıyor bakmaya doyamıyor insan..
    Kurabiyen nefis... Gel vatandaş geeelll son moda kurabiye buradaaa :))
    Öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  5. Hasretciğim hem nefis kurabiyelerine hemde muhteşem üçlüye maşaallah tebarekallah tututu nazar değmesin dedim :)sana da geçmiş olsun
    Rabbim saklasın
    eline sağlık bende krem şanti bekledim Türkiye den gelenler onu unutmuştu buranın kremşantisi ağır geldiği için alıp yapmadım kremşanti bulunca denemek üzere beklemede şimdilik
    sevgiyle kal canım

    YanıtlaSil
  6. son zamanlarda çok duymaya başladım krem şantili kurabiyeleri,sende ki bu muhteşem görüntülerinide görünce denemeye karar verdim artık :)kuzulara kocaman bir maşallah,pek tatlılar :)

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık hasretcim... kurabiyelerin nefis olmuş..
    bebişerede maşallah:)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Hasretcigim...benimde aklimda bu kurabiyeler...bakalim ne zaman denenecek...harika fotograflar...nefis bir görüntü ve aridindan 3 seker lokma...e daha ne olsun...emegine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  9. Evet hepsine Maşallah çok sevimliler arkadaşım ne güzel vakit geçirmişsiniz yorulsanız da değermiş doğrusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Hasretciğim önce ben süper üçlüden başlayayım. Hepsi tam ısırmalık bir lokmacık :)))))Yani kuzucuklar.. Allah hepimizinkini bağışlasın kurabiyelere gelince onlarda güzel tam denemek için bende denemek istiyorum ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. öncelikle miniklere maşallah lunapark ve çocuklar bi harika...kremşantili tariflere pek cesaretim yoktu düne kadar dün kremşantili kek yaptım harika oldu ilk frsattada kurabiyeni yapıcam canım, ellrine sağlık çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  12. artık bu meşhur güzel kurabiyeyi denemek şart oldu :)ellerine sağlık..yalnız süper üçlü kurabiyelerden bile daha tatlı maşallah onlara :)

    YanıtlaSil
  13. önce 41 kere maşallah diyelim sonrada bu nefis kurabiyelerden 1 tane alalım...
    ellerine sağlık canımmm.güzel bir gün diliyorum...

    YanıtlaSil
  14. Önce kurabiye tarifine bakarken altta minikleri görünce boşver kurabiyeleri esas harikalar burda dedim, çok şirin oğlun var kızlarda çok alımlı nazar değmesin.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Bahar gibi görüntüler cıvıl cıvıl :)

    YanıtlaSil
  16. Kurabiye çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. Üç kafadar çok şeker olmuşlar ve ne de güzel eğlenmişler çocuk olmak ne kadar güzel. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Krem şantili kurabiyeler pek meşhur oldu evet ama orman meyvelisini ilk defa gördüm. Pamuk şeker gibi olmuş. Elleriniz dert görmesin. Süper üçlü de süper tatlı maşallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. BU MUHTEŞEM ÜÇLÜYE MAAŞALLAH DEDİİM:)) AMA SANA DA MAŞALLAH KURABİYE NEFİS
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  19. Evet bu aralar pek moda olmus cok blogcu arkadasta gordum, demekki cok guzel bir lezzetki yapilmis, e buzimde yapmamiz sart oldu,tabi ayaga kalkinca:) ellerine saglik canim insanin ordan bir tane alasi geliyor :)

    YanıtlaSil
  20. CANIMCIM KURBİŞLERİNE BAYILDIM,ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  21. Maşallah diyeyim önce.Çok şeker üçüde.Boyamalarda çok güzel olmuş.Kurabiyede nefis görünüyor ellerine kollarına sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  22. canım birşey sorcam?ben bu kurabiyeni denemek istiyorumda şurda takıldım acaba krem şsntiyi toz halindemi sıvıyağla çırpıyorsun?yoksa kremşantiyi sütle çırpıpmı?sonra sıvıyağla çırpıyorsun?cevaplandırırsan çok sevinirim öptüm.....

    YanıtlaSil
  23. küçük pıtırcıkları yerimmm kurabiyeler gibii:))maşallah onlara:)ne kadar mutlular:)hasretcım ellerıne sağlık kurabıyelerı bende denıcem super gözukuyor:)

    YanıtlaSil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.