Pastane Simidi & Vanilya Sosu


Herkese Merhabalar!

Kim sevmezki Simiti ? Hele ki benim tosunum pek cok sever! ;)

Gecenlerde cok güzel bir olay oldu... Bloglarda dolaniyordum.. Canim arkadasim Ra`da Simit seklinde Acmalar gördüm, pek lezziz görünüyorlardi, istah acici ;).. aah dedim olsada simdi yeseydim cayimin yaninda ;)
Bilseydim baska birsey dilerdim ;) !! Bir kac saat sonra annecim aradi.. dedi firinda misss gibi simitler pisiyor hemde pastane simiti ;) torunum sever sicak sicak yesin ;)
Tabii biz esimle hemen daldik olaya ;) hani bize hani bize!!?? ;))
O kadar lezzetlilerdiki sizlerlede bu harika tarifi paylasmak istiyorum.. Gercektende buradaki pastanedeki simitlerin tadini yakalamis... üstelikte cok pratik gercekten pratik! Teyzemler Türkiye`de yaklasik 2 sene önce tanismislar bu tarifle, yanilmiyorsa hatta bu tarifi kendileri kendince deneyimlerinde kesfetmisler;) ve ogün bugündür sürekli yapilirmis...
Anneciminde ellerine, emegine saglik! Elleri dert görmesin InsAllah!

*PASTANE SIMIDI*

MALZEMELER:
  • 1 kilo un
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 cay bardagi seker
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yas maya
  • yeterince su
  • Üzeri icin: yaklasik 5 adet cirpilmis yumurta + yaklasik 2 su bardagi susam
HAZIRLANISI:
  • Belirtigim malzemelerden elinize yapismayacak yumusak bir hamur yogurun.
  • Hamur mayalanmadan  bezeler yapip simit sekilleri verin.
  • Simiti önce yumurta sarisina daha sonra susama bulayin. Aralikli firin tepsisine dizin.
  • Üzerlerine mutfak bezi örtüp mayalnamaya birakin.
  • Mayalandiktan sonra önceden isitlmis 200 derece firinda kizaran dek pisirin.
Not: ben simdiye dek yaptigim kendi simit tariflerimde simitleri yumurta yerine su-pekmez karisimina buladim.

AFIYETLER OLSUN!! ;))


*VANILYA SOSU*


Bundan sonra hazir vanilya sosu almak zorunda degilsin, evdede kendiniz kolayca hazirlayabilirsiniz!
Ben genelde misafirlerimize meyve ikramimi vanilya sosu ile birlikte yapmayi tercih ediyorum..
Tabii farkli farkli alanlardada kullaniyorum..

Evet hanimlar ve beyler haydi buyrun tarife ;)

MALZEMELER:
  • 1 adet vanilya cubugu
  • 2 paket vanilya sekeri
  • 2 yemek kasigi seker
  • 3 adet yumurta sarisi
  • 350ml süt
  • 1 yemek kasigi nisasta
HAZIRLANISI:
  • Vanilya cubugunu bicagin ucu ile bir tarafindan acin, özünü kaziyin.
  • Yumurta ve sekerleri bir kaba alip iyice cirpin. Diyer malzemeleride ilave edin.
  • Kücük bir tencereye bosaltin.
  • Kisik atesde sos yogunlasincaya kadar sürekli karistirin ama sakin KAYNATMAYIN! Kaynamaya baslayacagi vakit hemen ocaktan alin.
NOT: Arta kalan yumurta beyazlariylada örnegin Cikolatali Koko Kurabiye hazirlayabilirisiniz!

AFIYET SEKER OLSUN!! ;))

Herkese hayirli cumalar diliyorum, Allahin rahmet ve berekti üzerimize olsun, tüm dualarimiz kabul olsun InsAllah..
Sicacik Sevgi ve Selamlar! Mutlu Kalin..

34 yorum:

  1. mımmm çıtır çıtır sıcakkk simittt.anneciğinin ellerine sağlık canım nefis olmuş.ayrıca sosta çok gü<el.

    YanıtlaSil
  2. anneciğinin ellerine sağlık.hakikatten çıtır çıtır görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  3. off Hasret, sıcak sıcak burnuma kokusu geldi valla..

    YanıtlaSil
  4. simit nefis görünüyor. ama ben üzerine pekmez sürüldüğünü sanıyordum. ellerine sağlık arkadaşım
    tosuna da afiyet bal şeker olsun

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık hasretcim simitlerde şahane olmuş annenede sevgiler

    YanıtlaSil
  6. simidi severim ama vanilya sos daha çok ilgimi çekti tabii ki.. onu nelerde kullanırım ayy düşüne düşüne dururum ben şimdi :)

    YanıtlaSil
  7. ohh yanına da sıcak bir çay ve biraz da peynir:))

    YanıtlaSil
  8. Hasretçim hayırlı cumalar:)) Aman aman şöyle bir tariflere baktım neler döktürmüşsün ellerin dert görmesi mantar dolma, mini köstebek pastracılar simit, sos canım ellerine sağlık afiyet şeker olsun... Sevgilerimle öptüm...

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Hasretçi ellerine sağlık nefis nefiss...:)heleki o simitler koyucaksın arasına kaşarı tabükü eskü kaşarı çayla ne güzel gider:)

    YanıtlaSil
  11. simitler şimdi çayımın yanında nasılda güzel olurdu arkadaşım.canımda çekti .ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Çıtır çıtır görünüyorlar kokusu gelid sanki...
    Vanilya sosuda mutlaka deneyeceğim.
    Ellerine sağlık.

    Bu arada fotoğraflarına ve sunumuna hayran olduğumu yazmadan geçemeyeceğim.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Annenizin ellerine sağlık, size de bir güzel afiyet olsun. Sosun tarifini de aldım teşekkürler. Mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık çok güzel yemekler var..yoğurtlu yeşil mercimek yemeğinide çok beğendim..

    bloğumada beklerim sevgiler :)

    http://sutlugofret.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. nefiiiiiiiiiiiiis ya maşallah canım süpersin ellerine sağlık =)
    blogumda ödül ve mim'in var beklerim =)

    YanıtlaSil
  16. hasretim canım harika bu gevrekler...
    biz de yani izmir de simite gevrek deriz ve haftasonu annemlere kahvaltıya gittiğimizde babacım kesinlikle alır yanına da peynir....
    öpüyorum tatlım

    YanıtlaSil
  17. Simitin kokusu buralara kadar geldi canım..
    Anneciğinin ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Su ulkede en ok simidi ozledim. COk guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
  19. Simite kim hayir diyebilirki? Ellerine saglik Hasretcim, çok nefis gorunuyorlar.

    YanıtlaSil
  20. Simite kim hayir diyebilirki? Ellerine saglik Hasretcim, çok nefis gorunuyorlar.

    YanıtlaSil
  21. bu simiti denemem gerek
    anneciğinin ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  22. Canim benim simite kim hayir diye bilirki annecinin ellerine saglik anne elinden de bir baska olur lezzeti degilmi? öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  23. simit tamam geleneksel lezzetimiz ammaaa o vanilya sosa bayıldım Hasretciğimm ellerine sağlık gülüm harika görünüyor:))
    mutlu haftasonları diliyorum:)
    simitler senin tosuna şifa olsun:)

    YanıtlaSil
  24. Hasretciğim,
    Canım yeni uyanmış bulunmaktayım, kahvaltı öncesi bu görüntü ile kanıma girdin, tam da diyete başlamışken. Ben mutfağa doğru yol alayım iyisimi.
    Anneciğinin ellerine sağlık.
    Öpüyorum canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. Simit harika olmuş yanında kaşar ve çay değme keyfine.Anneninellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  26. ellerine sağlık bu blog gene coşmuş.mamalar nefis

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar Efendim,

    Blog sayfama yaptığınız ziyaretle birlikte izleyiciler eklentisine bıraktığınız profil haritasından yola çıkarak blog sayfanıza ulaşmış bulunuyorum.

    Önce, bloğuma yaptığınız ziyaret için çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun!

    Çok şık bir arayüzlü blog sayfanız var. İçeriği de bir o kadar değerli lezzetlerle dolu. Türk mutfağı ile birlikte Türk kadınının neler başarabileceğini bu tür bloglarda görmek mümkündür.
    Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
  28. anneciğinin eline sağlık,elleri ağrı sızı görmesin,yumurta kokusu olmuyormu simitte?genelde pekmezli su sürülür ya:)
    şifa olsun mutlu pazarlar

    YanıtlaSil
  29. Canım ellerine sağlık simit hayatta tek vazgeçemeyeceğim yiyecek yalnız dediğin gibi ben de su ve pekmeze buluyorum sevgiler iyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  30. Herkese Merhabalar,

    yorumlar ve ziyaretler icin cok cok tesekkür ederim! Cok saolun..

    Notdada belirtigim gibi bende simitleri yumurta yerine pekmez ve suya buluyorum (hem lezzeti hemde susamlarin daha iyi yapismasi acisindan).
    Annem yumurta tercih etmis. Öylede gayet güzeldi..cokda güzel kizarmislardi! Yumurta kokusuda kesinlikle yoktu!
    Siz tabii dedigim gibi arzuya göre ister pekmez-su karisimina isterseniz yumurtaya bulayin..;)

    Vanilya sosuna gelicek olursak.. nelerde kullanabilirsiniz ?!
    örnegin benim gibi meyvelerinize sos olarak, veya pastalarda, tatlilarda, dondurma, hem sos niyetine veyada örnegin hazirlayacaginiz muhallebilerdede olabilir.. ;)

    Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlar..

    YanıtlaSil
  31. ellerinize sağlık.mahlepliside çok güzel oluyor.iyi günler canım

    YanıtlaSil
  32. simidin aromasına bayılırım :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  33. canım simitler hoş gerçekten anneciğinin ellerine sağlık tosuncuğunada afiyet bal olsun
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  34. I think this is one of the most important information for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really nice

    YanıtlaSil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.