Meşhur Alman Pastası: Karaorman Pastası | Black Forest Cake


Hani hatirlarmisiniz.. gecen sene bu zamanlar en özelime cok özel bir pasta hazirlamisdim.. Meshur Balli Rus Pastasi-Medovik idi..
Iste o zaman yine bu zaman.. en özelimin yine dogum günü vardi ve bu sene ise yine onun icin en özel pastalardan birisini hazirladim ve bu sefer Almanlarin Meshur Karaorman Pastasini tercih ettim:)
Heyecanla hazirligimi yaptim, büyük bir keyifle ise pastamizi hazirladim..


Sonuctan ise gayet memnun kaldim, pastamizin civil civil hali icimdeki coskuyu dahada kabarti .. Bu sirinligi gördükce yüzümde gülücükler aciyordu...

Tabii canim esiminde cok cok begenmesi bana cok ayri bir mutluluk verdi


Kulaga ve göze zahmetli gelsede aslinda cok kolay bir pasta.. zaten bilirsiniz zahmetli tariflerden pek hoslanmayan ben genelde tercihim pratik tariflerden yanadir..

Pandispanyasini kendim hazirlamadim. Hazirini almayi terich ettim.
Ama tabii siz kendiniz hazirlayabilirsiniz.. veya benim gibi özel bir gün icin olacaksa ve o gün fazla strese girmek istemesseniz önceden hazirladiginiz kekinizide buzlukda muhavaza edebilirsiniz.


MALZEMELER:

♥ 3 katli pandispanya

♥ 1 kavanoz kiraz kompostosu
♥  3 yemek kasigi nisasta
♥  3 yemek kasigi seker
♥  1 paket vanilya sekeri 
 
♥ 4 kutu cig krema
♥ 4 paket krema sertlestirici
♥ 5 yemek kasigi seker 

♥  rendelenmis cikolata
♥ kiraz sekerlemeleri   





HAZIRLANISI:

♥ Visnelerin suyunu bir kaba süzün. 
♥ 5-6 yemek kasigi suyundan kücük bir kaba ayirin. Kalan suyu kücük boy bir tencereye alin, nisastas ve sekeri ilave edip iyice cirpin. Ocagin altini orta atese acin ve sürekli karsitirarak koyu bir kivam almasini saglayin. Kivamina geldikten sonra ocaktan alin ve hafif sogumaya birakin. 
Visneleri ekleyip karistirin. 
♥ Cig kremalari genis ir kaba bosaltip iyice cirpin. Sekeri ve krema sertlestirilerini ilave edin. 
♥ Pandispanin tekini alip servis tabagina yerlestirin. Bir firca yardimi ile ayirdiginiz visne suyundan alip islattin. Üzerine hazirladiginiz ve sogumus olan visneli muhallebinin yarisini yerlestirin. Onun üzerine kremanizdan sürün. 
♥ Ikinci pandispanyayida üzerine yerlestirip ayni islemi uygulayin. 
♥ Ücüncü pandispanyanin üzerine ve kenarlarina sadece kremayi sürün. Pastanizi rendelenmis cikolata ile kaplayin. 
♥ Üzerlerini kiraz sekerlemeleriyle süsleyin. 


Dilerim sizlerinde her daim basinizi omzuna yaslayabileceginiz, sonsuz güvenebileceginiz.. hayatimin anlami diyebileceginiz.. hayatiniz yapabileceginiz.. tüm kalbinizle sevebileceginiz.. ve sizide cok seven ve herzaman kalbi sevgisini ve tüm gönülden desteginide sizden hic eksik etmeyen bir sevdiginiz, hayat yoldasiniz olur...


Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlarimla.. Mutlu, Umutlu, Sevgi dolu kalin...

17 yorum:

  1. Vraiment j adore ce que tu fais, j aime bien, ça me fait une grande appétit! Very very very nice blog, professionnel blog!

    YanıtlaSil
  2. mutluluğunuz daim olsunn canımm:)
    hünerli hatun olmakk böyle bir şeyy iştee..
    özel günlere özell pastaları ile gönülleri fethedenn türden:)
    emeklerine sağlık canısı..
    harika bir lezzet çıkmış ortaya..
    sağlıkla huzurla ağız tadı ile güzel yaşlar dilerim,özel,ine:)
    öpüyorum canım..
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  3. vişneli tatlıları herzamn çok severim.harika bir pasta olmuş canım.olsada yesem dedirtiyor resim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Hasretcigim...Allah muhabbetinizi daim kilssin, hep böyle güzellikleri paylasin, sevgiyle

    YanıtlaSil
  5. Hasretcim harika bir pasta ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. slm arkadasim harika bir pasta olmus ellerine saglik.
    Ben böyle güzel tarifleri görünce biraz yüzsüzlük yapiyorum ve etkinligim icin istiyorum:) eyer senin icinde sorun olmazsa, bana haber edersen sevinirim saygilarimi birakiyorum

    YanıtlaSil
  7. harika olmuş ellerine sağlık ,en özelinize en güzelinden pasta yakışır :)

    YanıtlaSil
  8. benim güzel arkadaşım sevdiceğine nefis bir pasta yapmış pek de güzel olmuş
    ellerine sağlık
    sevdiceğinle bir ömür hep mutlu olun inşallah:)

    YanıtlaSil
  9. Şahane şahane :)
    Ben bakmaya doyamadım Hasretim :) Yine tablo yapıp bakılası fotoğraflar.
    Ellerine,emeğine sağlık canım.
    Nice nice mutlu yıllarınız olsun..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  10. pasta güzel dilekler güzel amin amin:))
    allah ayırmasın:)

    YanıtlaSil
  11. Canım ödülün var bende,kabul eder misin :)

    YanıtlaSil
  12. Nasıl beğenmesinler çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Birlikte nice mutlu yıllar dilerim size. Pasta zaten tek kelimeyle muhteşem. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. canim sayfamda ödülün var almak istersen :-)

    YanıtlaSil
  15. harika bir görüntü eline sağlık izlemeye aldım sevgiler

    YanıtlaSil
  16. merhaba, meshur olan alman pastasi "Schwarzwälder Kirschtorte yi" incelerseniz visneli muhallebi pisirmiyorsunuz ama bu pastanizda ilginc görünüyor. sevgiler selma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhana Selma hanim. Ilginiz icin öncelikle tesekkürler! Ama lakin ben kücüklügümden beri pastada visneleri böyle yedim ve böyle biliyorum. Buradaki pastanelerdede böyle hazirlaniyor, yiyorum ve görüyorum. Ha gramina orjinal tarif olmayabilir veya öyle sunmayadabilirim. Ama bunlar normaldir; hangi pastane, hangi asci kalkip bana en özel tarifini verecekki, benimle paylasacakki degilmi ?? Veya ben nereden orjinal tarifini bilen birini bulacagim ki ?? Ah keske bulabilsem ne hos olurdu :)
      Ama siz orjinal tarifni biliyorsaniz paylasin bizimle lütfen!

      Münihe sevgiler.. Cici bir hafta diliyorum :))

      Sil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.