Profiterol!
Bu nasil cezbedici bir görüntü, bir lezzet degilmi ?
Hep yapmaya üsendigim, gözümde cok cok büyütügüm lezzet.
Yapimindan kacindigim; olmaz yapamam, ugrasamam, tutturamam dedigim...!
Gecitigimiz günlerde tekrar kollari sivadim. Ve Tikladim.
***
Sizinde korkulariniz varmi? Yapamam edemem, basaramam diye düsünceleriniz?
Hic ama hic olmazin! Korkmayin!
Müge`ye güvenin sizde böyle enfes bir lezzet sunun sevdiklerinize ♥
Eee peki ? Yanilmismiyim ?? :))
Hayir tabii kide yanilmadim! Muhtessem oldu Profiterollerimiz :))
Tesekkürler Hünerlim ♥ Evimizi senlendirdin :)
Tesekkürler Hünerlim ♥ Evimizi senlendirdin :)
Evet efendim; iste buyrun MÜGE HÜNER tarifiyle PROFITEROL:
www.hunerlibayanlar.com - tarif anltaminin büyük bir kismi aynen kopyalanmisdir. Arsivimizde bulunmasi amacli.!! Sizde güzel bir sonuc elde etmek istiyorsaniz, lütfen tarife uyun ve püf noktalari dikkate alin !!
HAMURU icin MALZEMELER:
- 1,5 Su Bardağı Su
- 100 Gr. Margarin
- 1 Su Bardağı Un
- 5 Adet (Orta Boy) Yumurta
- 1/2 Çay Kaşığı Tuz
- 1/2 Çay Kaşığı Şeker
IC KREMASI icin MALZEMELER:
- 4-5 kutu cig krema
- seker
- krema sertlestirici
- 1 paket hazir cikolata sosu
PROFITEROL HAMURUNUN HAZIRLANISI:
- Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
- Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
- Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
- Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
- Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
- Tepsinizi hafifçe yağlayın.
- Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin.
- Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
- 20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.
- Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
- Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine cırptığınız şekerli kremayı sıkın.
- 1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin.
- Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.
PÜF NOKTALAR:
NOT 1 : Profiterol hamurlarını fırına verdikten sonra hiç bir aşamada (pişerken ve fırının içinde soğurken) fırının KAPAĞINI AÇMAYIN. En önemli kural budur.
NOT 2 : Bir diğer önemli kural yumurtaların mutlaka teker teker eklenmesi ve her eklenen yumurtanın karışıma çok iyi yedirilmesidir. Ben bu aşamada el blendırını kullanıyorum.
NOT 3: Profiterol (masa tenisi topu gibi) küçük toplar halinde olsun istiyorsanız, çay kaşığı ölçüsü idealdir. Küçük ekler boyunda isterseniz 2 çay kaşığı kadar hamur alın ve serçe parmağınız kalınlığında ve uzunluğunda yapın.
NOT 4: Profiterol hamurlarını piştikten sonra bir kaseye koyup, üzerini strech film ile kaplayarak buzdolabında 3-4 gün saklayabilir, servis edeceğiniz zaman krema ile doldurma ve soslama kısmını yapabilirsiniz.
NOT 5: Bu ölçüler ile iki büyük tepsi profiterol hamuru elde ediliyor. İlk tepsinin tüm pişirme ve soğutma işlemi tamamlandıktan sonra, fırını tekrar ısıtıp aynı işlemleri ikinci tepsi içinde yapmalısınız.
Daha fazla bilgi icin lütfen buraya tiklayin.
*** !! Orjinal tarifde ic kremasi farkli hazirlaniyor. Ben cig krema ile hazirlamayi tercih ettim.
Sizlerde korkularinizi atin bir tarafa, deneyin bu enfes lezzeti evlerinizde. Ellerinizle hazirlayin sevdiklerinize... ♥
Son olarak iki tatli sekerim daha var sizler icin...
Onlarla sizi ugurluyor,
simdiden herkese hayirli cumalar ve cici bir hafta sonu diliyorum... Tüm güzellikler esliginde InsAllah ♥
Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlarla...
Hasretciğim sabah sabah bu ne güzellik böyle...Hem ben diyetteyim haksızlık bu:)ben profiterol yerine videoda yayınladığın şekerlerden birer öpücük alayım:)))muhteşem pozlar yakalamışsın her zamanki gibi...
YanıtlaSilaa bitanecikten birsey olmaz :)) arada ödüllendirmemiz gerekir kendimizi degilmi ama :)
Silyesimcimm bütün öpücükler senin olsun ♥ cok tesekkürler canim.
Hasret canımm özlettin kendini.
YanıtlaSilHarika bir tarifle geldin, bayılıyorum profiterole
ellerine sağlık canım.
Sevgiler..
bende sizi cok özledim ♥ cok tesekkürler ediyorum sanada canim.
Silhislerime tercüman olmuşsun Hasretim gözümde büyüttüklerimden bu nefis lezzet ... ellerine sağlık
YanıtlaSilama inan büyütügün kadar degil! hakikaten cok cok kolay! mutlaka dene, pisman olmazsin ;)
SilAynen söylediğin gibi bu muhteşem görünen, cezbedici lezzeti deneme cesaretini henüz bulamadım kendimde ama seninkiler nefis olmuşlar, bende istiyorum :)
YanıtlaSiliste ve dene sende! ;) inanin lütfen , tahmin edildigi veya görüldügü kadar zor degil!
Silellerine sağlık canım tüm iltifatlar eksik kalır bu lezzetin karşısında bende en kısa zamanda senin tarifin ile deneyeceğim cesaret geldi :)
YanıtlaSilInsAllah ♥ bekliyorum haberlerini.
SilMmmm nefis görünüyor. Bayılırım profiterole. Hep korkarım, özellikle de piştikten sonra puf diye sönerlerse diye. Ama bu resimler, tariften bu kadar emin bahsetmen beni de gaza getirdi. Deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilInsAllah, insAllah !! :) herkes profiterol yapsin!! inan istedigin gibi olacak veee o kadar coook mutlu olacaksinki :) bekliyorum haberlerini.
SilBen de istiyorummmm.... Benim de en büyük korkum, bu profiterollerin tamamini bir cirpida bitirmek... Sonra da "ahhh kaloriler" diye sizim sizim sizlanmak... Pastalar arasinda birinci sirada kendiler benim icin... Bak epeydir unutmustum... Simdi aklima düsürdün Hasretcigim.... Dügün üzeri olacak sey degil ama akla düstü bir kere..::)) Sevgilerimle, güzel bir haftasonu diliyorum...
YanıtlaSilolmaz olmaz birsey olmaz ablacim ;) yap yap sende katil bize :) bekliyorum haberlerini!
SilBen de korkanlardanım malesef :) Fırınıma hiç güvenmiyorum profiterol konusunda. Ya fırını değişitiricem ya da vazgeçicem profiterol yapmaktan. Şimdilik ikinci şıktayım :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, mükemmel olmuşlar..
bence birinci şıka gec :))
SilInanmiyorum!! Iki üc gündür aklimda yapsam mi, yapmasam mi diye düsünüp duruyorum, aslinda daha cok seninde dedigin gibi bi korku var tutar mi, olurmu diye. Ve simdi bunu yayinladigini görüncede, su an cok sasirdim. Bu ücüncü sekerim!! Frekanslarimiz iyi calisiyor, derim. Cok güzel görünüyorlar, süpersin...
YanıtlaSilhahaa hic sasirmadim :))) zaten bu bizim frekanslar süperr :)) yada kalplerimizmi desek ♥♥♥
Silee peki hülyacik simdi sence sirada ne var, daha dogrusu aklimda ?? :))
Inanmiyorum!! Iki üc gündür aklimda yapsam mi, yapmasam mi diye düsünüp duruyorum, aslinda daha cok seninde dedigin gibi bi korku var tutar mi, olurmu diye. Ve simdi bunu yayinladigini görüncede, su an cok sasirdim. Bu ücüncü sekerim!! Frekanslarimiz iyi calisiyor, derim. Cok güzel görünüyorlar, süpersin...
YanıtlaSilellerine sağlık canımcım bir yıldızda benden nefis profiterollerine
YanıtlaSilçok öptüm sevgiler:)))
bendende sana kocaman bir öpücük ♥
Silen sevdiklerimizdendir.ellerine saglık.
YanıtlaSiltesekkürler eylem ♥
Silelinize sağlık çok severim
YanıtlaSiltesekkürler ♥
Silmutlaka denemeliyim
YanıtlaSilüzerindeki süsler bir ayri güzel olmuslar :-))
afiyet olsun...
evet cok sekerler ♥ bizde cok sevdik minik cicileri :)
Siltesekküreler ediyorum emelcim.
Çok güzel gözüküyor, hakikaten cezbedici. Ellerinize sağlık. Benim yapamam diye düşündüğüm tek şey sanırım macaron. :D
YanıtlaSilTesekkürler Elif ♥ Vallahi iste ondan bende cok korkuyordum ama bunu yaptikdan sonra hafiften cesaret geldi; sica sicagina kiza zamanda degerlendirim diyorum :)
SilNasıl da iştah açıcı bir görüntü...elinize sağlık.Aşk gibi...
YanıtlaSilEvet Aşk gibi ♥
SilO korkuyu birde ben yene bilsem harika olacak ama nerde..
YanıtlaSilElinize saglik olsun harika olmus.
Sevgiler..