Amerikan Pastası: Red Velvet Cake - Kırmızı Kadife Pasta


Cıvıl cıvıl bir yayin hazirladim sizlere...

Icimiz cossun, baharlansin artik degilmi :) 

Malumunuz bizler burada, Almanyada ocak ayindan beri bahari yasiyoruz.. arada yinede bir halimizi hatrimizi yoklar kis.. lapa lapa kar... ama fazla kalmaz.. durmaz buralarda..

***

Hastaydik ailece. Umut beyimiz gecen hafta pazar gecesi biraz sancili bir gece atlatti. Erstesi günün öyle vakitlerine dogru birseyi kalmadi ve sükürler olsun eski sagligina kavusdu.
Ama iki gün sonra hastalik beni yakaladi. Ayni günün icersinde sapasaglam olan esim hic beklenmedik bir sekilde aninda cok kötü oldu.
Virüs hepimizi sira sira ziyaret etti. Cok kiza lakin cok agir bir ziyaretdi. 
Misafirimiz ise herkesin korkulu rüyasi "NoroVirüsdü" ! 

Heyy!! Nereye kaciyorsunuz?? Korkmayin, bulusaci degiliz artik :)
Gecti, bitti, gitti..  :)

Saka bir yana! Hakikaten karsinizda bu virüsle birisi bulunuyorsa arkanizi dönün ve kacin! Mega bulusici bir hastalik! Hic beklemezken, ummasken üzerinizden kamyon gecmiscesine kötülesebilirsiniz...

Evet malesef yine su siralar bir salgin söz konusu.. biz atlattik, eger sizde suan atlatmaya calisiyorsaniz sizlerede tez sifalar diliyor, daha yakalanmayanlara ise  tüm dualarimi gönderiyorum! Aman ha dikkatli olun!

***

Gecmisi gecmisde birakip, önümüze gelecege bakalim degilmi :) Tabii daima sükürlerimiz esliginde...

Evet efendim, cıvıl cıvıl diyorduk....! 

Kipkirmizi bir lezzet! Albenili... zarif, masalsi ve güzel...

Huzurlarinizda BIR AMERIKAN PASTASI - RED VELVET CAKE ♥ Kırmızı Kadife Pasta! 
Bu pastanin özelligi kekinde buttermilk olmasi ve peynirli kremasi.


Zaman gectikce sarap misali güzellesen, güzelligini yitirmeyen, lezzetine lezzet katan bir pasta! 

En özel, en mutlu günlerinize...

♥ KEKI icin MALZEMELER:

2 adet yumurta
2 bucuk cay bardagi seker
1 cimcik tuz
150g margarin
1 bucuk cay bardagi buttermilk
3 cay bardagi un
2 yemek kasigi kakao
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 adet vanilya cubugu
renklendiri, kirmizi

♥ PEYNIRLI KREMASI icin MALZEMELER:


200g krem peynir
250g lor peynir
150g oda sicakliginda tereyag
2 cay bardagi seker

♥ KEKIN HAZIRLANISI:

Yumurta, tuz, margarin ve sekeri bir karistirma kabina alip cirpin.
Buttermilk ve renklendiriciyi ilave edin. Ardindan hamuru icin geriye kalan malzemeleri ekleyin.
Yaglanmis 26cm`lik kek kalibina bosaltin ve önceden isitlmis 17 deerecede yaklasik 50 dak. pirisin. 
Firindan cikardiktan sonra sogumaya birakin.

*NOT: veya hamuru ikiye bölüp iki adet 20cm`lik kalip kullanin.
 
♥ KREMASININ HAZIRLANISI:

Tüm malzemeleri bir kaba alip cirpin.

♥ SON OLARAK:

* Pisen ve soguyan kekinizi eger 26cmlik kalibda pisirdiyseniz ortadan ikiye bölün. 
Keklerin arasina ve üzerine hazirladiginiz peynirli kremden sürün. Pastanizi buzdolabinda en az 2 saat beklettin, hatta mümkünse bir gece!



♥ Afiyet Sekerler Olsun
Uzun zamandir aklimda olan bu lezzeti gecenlerde sevgili Sevimin sayfasinda tekrar görünce, özlemim depresdi ve Sevime olan güvenimin etkisiylede ani bir kararla onun kek tarifini tercih ettim. Ufak degisikler oldu. Kremasini ise daha farkli hazirladim.
Eger Buttermilk bulma imkaniniz yoksa, sevgili Sevim tarifinde evde kendiniz nasil yapabileceginizi anlatiyor. Ulasmak icin buraya tiklayin lütfen.
Ama olmadi sütlede hazirlayabilirisniz ;)

Arkadasima paylasimi icin cok tesekkür ediyor, sicacik sevgilerimi gönderiyorum ♥

Sizlerede Sicacik Sevgi ve Selamlarla.. Mutlu, Umutlu kalin; tüm güzellikler esliginde...

48 yorum:

  1. Aman Allahim mutfaginda sihirli deyneginmi var senin...
    Ne kadar güzel olmus...
    Nasil zaman buluyorsun annelik, resim, mutfak, muhtemelende calisiyordursun?

    Harikasin canim...

    öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Emelcim sihirli degnek pek bir güzel olurdu ;))
      Evet calisiyorum canim.
      Söyle söylim organize ve pratik bir halde oluyor hepsi bir arada, birazda oyun katinca neselide bir hal aliyor :)
      Tesekkürler ediyorum. Bende öpüyorum cok ♥

      Sil
  2. Naaptıınnn sen Hasreeettt :) Off ya kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun :)
    Bayıldım bayıldım bayıldıımm :)
    Ellerine sağlık şekerim benim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi aynen katiliyorum tatlim! Kirimizi olsun camurdan olsun hehe :)) Bitiyorum bende bu görüntüye! ♥ Kocaman öpüldün..

      Sil
  3. Ben yılbaşı için yapmıştım, biraz farklılıkları vardı tarifin ama temelde aynı.Çok lezzetli bir pasta ve yaptıktan bir kaç gün sonra sanki lezzeti çok daha güzel olmuştu.Görüntüsü bile iştah açıcı, elinize sağlık.Hastalıklar soğuklar nedeniyle herkesin kapısını çalıyor sanırım bu aralar,geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet farkli farkli tarifler mecvut, lakin dedigin gibi genel olarak bakildigi zaman temel ayni. Ve evet katiliyorum gün gectikce dahada lezzetleniyor :) Tesekkürler ediyorum.

      Sil
  4. ağzımın suyu aktı resmen :)

    eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bu nasıl bir şey yaaa... Sizinle tanışmaktan inanılmaz mutluluk duydum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizlerle olmakdan cok mutluyum! HOSGELDINIZ ♥

      Sil
  6. Merhaba canım görüntü mükemmel yeme de yanında yat olmuş sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgencim merhaba canim hosgeldin .. tesekkürler .. sevgilerimle ♥

      Sil
  7. Hasret paylasimin icin sagol. Bu red velvet cake'i cok duydum. Cok merak ediyorum tadini e o kadar övgü aliyor. Senin tarifini uygulayacagim. Eline saglik.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. InsAllah Gülsüm , haberlerini bekliyorum <3 sevgilerle..

      Sil
  8. Off offf ki ne offf..
    Biraz evvel face de gördüm...Hemen buraya geldim...Offf asigim ben bu görüntüye asik.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Evet evet kesinlikle! Bu Kirmizi Velvet cok bastan cikarici :)))

      Sil
  9. Muhtesem bir pasta, muhtesem bir renk...Kakaoya ragmen böyle canli bir kirmiziyi nasil elde ettin merak ettim.Ellerine emegine saglik...Blogun harika izlemeye aldim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Pasta Sarayim ♥ HOSGELDIN :) Kakaoa ragmen bende bu kadar muhtessem bir sonuc beklemiyorum. Beklentilerimin ötesine oldu. Kücük fotografda mixerin fotografi var, yogun kirmizi bir hamur -> kakaolu vaziyeti! Yogun bir kirmizi kullanirsan elde edersin. Ve diyorum ya sarap misali, gün gectikce güzellesiyor, dahada renk aliyor <3 Sevgilerle..

      Sil
  10. Tesekkürler Hasret'cigim:)Iyi geceler canim..

    YanıtlaSil
  11. bu nasıl bir güzelllik bayıldım)ellerine sağlık canım
    ayrıcada ok çok geçmiş olsun diliyorum ailecek hepinize çok öpüyorum sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende seni kocaman öpüyorum canim benim ♥ cok tesekkürler.

      Sil
  12. sabah sabah gönlüm açıldı pastanın renginden.kırmızı ne çok yakışmış pastaya.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  13. Nasıl güzel bir görüntü öyle, bayıldım rengine. Ellerine sağlık canım. Bu arada geçmiş olsun bende yeni atlattım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanada cok gecmis olsun elifcim ♥ tesekkür ediyorum

      Sil
  14. bayıldım, bayıldım. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. hasretcim tarifi begenip denemen beni cok mutlu etti, bizimde favori pastalardan birisi...
    süper bir görüntü...ellerine saglik canim
    öpüyorum ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ♥ cok cok tesekkürler tekrar sevimcim! öpüyoruz sizi kocaman!! ♥

      Sil
  16. Söyleyecek hiç bir şeyim hok Hasretim, çünkü dilim tutuldu..
    Rengine bayıldım.. Harika ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim benim ♥ ziyaretin ve yorumun icin cok tesekkürler

      Sil
  17. Tarife yorum yapmiyorum...eminim cok lezizdir..ammma bunlari böyle sahane görüntüleyip gözümüze bayram ettiriyorsun ya....sen cok yasa emi HASRET...emegine saglik canim...süper süper süper...ha bekleyin diyorsun ya...heyecanla bekliyoruz....arkasindan geleni ...öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende cok cok yasa emi EYAM ♥

      evet evet cok az kaldi! yarin yayinda süprizim :))

      Sil
  18. harika görünüyor renk uyumu müthiş renkler o kadar canlıki sanki al ekrandan ye beni diyor :)ellerine sağlık.lazzetinden hiç şüphem yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili derya cok tesekkürler ediyorum ♥
      .. keske gercekten uzanabilseniz, ne hos olurdu degilmi :)

      Sil
  19. Ellerinize sağlık müthiş görünüyor.Bende hafta sonu eşimin doğum günü için bu pastayla ona süpriz yapmak istiyorum.Kalpli çemberimde pişirip:)yalnız size birkaç şey sormak istiyorum.bende sıvı gıda boyası var ne kadar kullansam doğru olur fikriniz var mı.birde resimdeki vanilya çubuğu mu tarifte yazmıyor.bir de kakao dark mı normalmi.yanıtınızı en kısa zamanda alabilirim umarım.sevgiler.sevilay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevilay, hosgeldin ♥
      Sevdigim bir ablamdan bir mesaj aldim bugün: tarifi uygulamis lakin cok kuru olmus. yani baya sertce bir kek olmus.
      Tabii malzemler sira disi degil ve böyle birseyde olmamasi gerekiyor. Bizde cok sasirdik.
      Sebebin ise kullandigi sivi gida boyasindan kaynaklandigini düsünüyoruz.
      Cünki hatirliyorum, bende pembe kurabiyeler yapmak istemisdim, sivi boyalardan koydum icine ve kurabiyelerim resmen eridi gitti firinda ve cok kuru olmusdu.
      Zannediyorumki bu boyalar hamurda cok farkli etkiler yapabiliyor.
      Yani dicem o ki , esinin dogum günüde bu pastayi o sivi boyalarla riske atma ♥ Varsa ve bulma imkanin varsa toz boyalardan kullan. Ben lohusa seker tozu kullaniyorum. Ve herseferinde cok güzel sonuclar aliyorum. Belki seninde bulma imkanin vardir.
      Aa evet vanilya cubugu! Sevimin tarifinde yoktu, onun yerine tarcin kullanmisdi. Ben vanilya terih ettim ve bir adet kullandim. Kusura bakmayin ♥ hemen düzeltiyorum, ekliyorum tarife.
      Kakao ise normal.
      Kolay gelsin, haberlerini bekliyorum ♥

      Sil
    2. Hoşbulduk♥ Sık sık misafirinim ben zaten:)uyarıların için çok teşekkür ederim.sonucunu mutlaka paylaşırım.sevgiyle kal...sevilay

      Sil
    3. Hasretcim kekim pişti.kadife gibi yumuşacık bir kalbim var artık:)ben aynı reçeteyle mermer kek yapıyorum ve çok beğeniliyor..tabi boyasız.hamura karbonat da ilave ediyorum..kremayı labneli ve şantili olarak hazırladım.ikisi de birleşmeyi bekliyorlar.soğuyunca yapacağım.sıvı gıda boyasını kullandım.bence arkadaşının kekinin sert olmasının başka nedenleri var.nacizane bana göre bir nedeni şeker ve yağın iyice çırpılmaması olabilir.buttermilkin başarısızlığı olabilir.risk ettim ve sonuç mükemmel oldu.sevgiler.sevilay

      Sil
    4. oo cok cok sevindim sevilaycim!! :)) harika!! afiyet sekerler olsun size ♥ esinin dogum gününüde kutluyor, nice mutlu seneler diliyorum!

      hm.. evet dogru olabilir. söylerim kendisinede, cok tesekkür ederim paylasimin icin ♥ demekki boyadan degilmis ;)

      cici bir pazar diliyorum...sicacik sevgilerimle.

      Sil
  20. CANIM MERHABALAR KIRMIZI KADİFE KEKİ EN KISA ZAMANDA YAPMAK İSTİYORUM ÇÜNKÜ ÇOK GÜZEL BİR GÖRÜNTÜSÜ VAR. MUTTER MİLKE TAKILDIM BİRAZ AMA ONU DA ÇÖZERİM ELBET BURADA BULABİLECEĞİMİ ZANNETMİYORUMK ÇÜNKÜ HİÇ RASTLAMADIM. SEVGİYLE KADİFE KIRMIZILIĞINDA VE BU KEK TADINDA BİR HAFAT DİLİYORUM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar , hosgeldin ♥
      Sorun degil, o zaman sende süt ile yaparsin :)
      Cok tesekkür ediyorum, bende o güzel gönlün kadar güzel bir hafta diliyorum sana ♥

      Sil
  21. merhaba. bende iki defa denedim bukeki ilkinde kelepceli kalıpta yaptım fakat içi pişmedi ve hiç kabarmadı. ikinci denememde tepside yaptım bu seferde ince ve sert oldu.denemeye devam edeceğim sizinki gibi olana kadar neyi eksik yaptım acaba.cevap verirseniz sevinirim.teşekürler

    YanıtlaSil
  22. Selam hasret, tarifine bayildim. Yalniz ben almanyada yasiyorum. Krem peynir ve lor peyniri yerine ne kullanabilirim? Şimdiden tesekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sahver,

      her ikisinide rahatlikla bulabilirsin Almanya`da;

      Krem peynir - Frischkäse
      Lor peynir - Quark.

      Sevgilerimle.

      Sil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.