Lezzetin keyfine vardim yine.. Bu nasil bir lezzetdir... Nasil bir kurabiye !!
Sarap gibi..! Bekledikce lezzetine lezzet katan, enfess bir kivama gelen, tutukuluyucu bir lezzet! Bir Kurabiye!
Basit bir malzeme listesi ... her daim evde bulunan malzemelerle hazirlayabilirsiniz bu sirinleri...
Kahveye, caya müthis eslik eder...
Hatta sevdiklerinize güzel bir hediye...
Miniklerinize bir ödül...
Yapimi keyifli, sunumu sirin.. hatta sizler daha sirinlestirebilir, dahada mini mini sarabilirsiniz...
MALZEMELER:- 200g tereyag
- 1 kutu krem peynir (200g)
- 3 cay bardagi un
- yarim cay bardagi esmer toz seker
- yarim cay bardagi beyaz toz seker
- yarim cay bardagi cekilmis/mini mini parcalanmis findik (yari yariya)
- Bir gece önce: tereyag, krem peynir ve unu bir kaba alip iyice yogurun. Strec folyoya sarip buz dolabina alin.
- Ertesi gün: Hamuru 4 parcaya bölün.
- Seker ve findiklari bir kaseye alip karistirin Ve dörde paylastirin.
- Yani 4 parca hamur olacak ve dört parca sekerli-findik karismi. Her biri ayri islemden gececek.
- Sekerli-findik karisimin birini alip tezgaha yarisini serpin. Üzerine hamurun birini alip merdane yardimi ile hafif acin. Kalan karisimida hamurun üzerine serpin ve tatli tabagi büyüklügünde acin.
- Fotografda gördügünüz sekilde 10-12 parcaya kesin hamuru. Her bir parcayi ice dogru kruvasan seklinde sarin. Firin tepsisine dizin.
- Kalan hamurlara ve sekerli-findik karisimlarina ayni islemi uygulayin.
- Önceden isitilmis 180 derece firinda 12-16 dak. pisirin.
- Mümkünse bir gün bekletin.
**Bir gece önceden hazirlamak mümkün olmazsa en az iki saat öncesinden hazirlayip buzdolabinde beklettin.
**Kurabiyeler ertesi güne tam kivamina geliyor, lezzeti oturuyor.. kruvasan, hatta citir baklava lezzetinde oluyor :)
Ne bekliyorsunuz ?? Haydi mutfaga :)
Simdiden deneyecek olanlara kolay gelsin.. afiyet sekerler olsun diyorum...
Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlarla..
Mutlu, Umutlu Kalin... diyor yine ve sizleri en lezziz sekerime dogru ugurluyorum :) Sevgili Fatma`nin deyimiylede gravatli melegimize dogru :)
Bu anlatımdan sonra denememek ne mümkün,ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilBen de merak ettim tadını ve aldım notumu defterime en kısa zamanda deneyeceğim. ellerin dert görmesin. sevgilerimle...
YanıtlaSilnefisgörünüyorlar..ellerine sağllık:))
YanıtlaSilgerçekten süperler, kesin denemelikler listesine...
YanıtlaSilHasretcim öyle lezzetli anlatmışsınki
YanıtlaSilyapmam lazım )dolapta bekletme olayı bana uzun geldi ama
deniycem ellerine sağlık afiyet olsun sizlere
sevgiler cancım:))
aşamaları ve beklemeler dışında çok kolay ve değişik bir tarif denencekler listesine aldım bile,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilUmut nasil büyûmüs masallah :) gerçekten çok sirinler, nefis gorunuyor canim ellerine saglik
YanıtlaSilHasret'cim kurabiyeler süper hemde
YanıtlaSilen sevdiğim renk sunumda fon olarak
kullanılmış:)))Ellerine sağlık.Yakı
şıklı Meleğede maşallah öpüyorum.
hasretim...
YanıtlaSilgüzel yüreklim..
öncellikle kırkbinkere maşallah sünbanallahh umud,uma:)
ne cici ne sevimli olmuş kelebek kostümü ile:)
yerim ben onu...:))
kruvasanlara gelince,bir gece bekletme olayı beni biraz aşar:)
sabırsız ve bi an önce sonuçlandırma sevdalısı biri olarak ben iki saatle yetinenlerden olsamm olur mu gülüm..
:)
ellerine o şeker dillerine sağlık...
öpüyorum kocaman umut prensimi ve seni..
sağlıcakla ve mutlulukla kal canım...
:))
Hasretcim yine harika bir kurabiye eline sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler.
merhaba,gene dokturmussun,cok guzel ve lezzetli gorunuyorlar ve de pratik ellerine saglik..sevgiler..
YanıtlaSileline sağlık hasret ciğim,enfes ve ilginç bir kurabiye,çok öpüyorum...
YanıtlaSilKesinlikle denemeliyim, nasıl bir güzelliktir ekranda gördüğüm? Ellerine sağlık Hasretçim.
YanıtlaSilHasretcigim...emegine saglik, kolay ama bir o kadar sahane bir görüntü...sevgiler
YanıtlaSilzehra
inanamıyorum Hasret bu harika birşey, fotoğraflar öyle güzelki gönüp dönüp bir daha bakıyorum müthiş olmuş....çok başarılısın.tebrikler. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
en kısa zamanda deneyeceğim arkadaşım ellerine sağlık...
YanıtlaSilmerhabalar öncelikle ellerinize sağlık enfes görünüyorlar. bir sorum olacaktı esmer şeker yerine normal şeker kullansak olurmu? krem peynir yerine labne kullansak aynı sonucu alabilirmiyiz sizce? başarılar diliyorum. Allaha emanet olun
YanıtlaSilBu fotoğraflardan,bu anlatımdan sonra yapmamak ayıp olur sanırım :)
YanıtlaSilYalnız krem peynir derken ne kastediyorsun,biraz daha açık yazabilir misin?
@semra esmer seker yerine normal seker olur ama krem peynir yerine labne olmayabilir.. krem p. kati. labnede hamurun kivami tutmaya bilir.. ama yinede bir denemekde fayda var :) ah! veya kaymaklada olur, mascarpone italyan peyniri örnegin ... sevgiler...
YanıtlaSil*labneyle deneyecek olursaniz un miktarinda ilavede bulunursunuz...
YanıtlaSil@resimli günlük,
YanıtlaSiltuzsuz,sekersiz ezme peynir..
sevgiler..
Ne kadar güzel fotoğraflar ve tarifler. Bayıldım..
YanıtlaSilMerhaba,Sevda ben ..Kruvasan kurabiyenizi denemek istiyorum fakat malzemeleri göremiyorum sayfanizin bir kismi görünmüyor :( malzeme listesini okuyamiyorum.Belki bu sorunu cözersiniz ve bende bu sahane görünen kurabiyeleri deneyebilirim.Simdiden cok tesekkür ederim sürekli takipcinizim,kolayliklar diliyorum..
YanıtlaSilhosgeldin sevda.. hmm bilgilendirdigin icin tesekkür ederim.. sorunu nasil giderebilecegimi bilemiyorum cünki bende sorun yok (hatta farkli bilgisayarlardan giris yapiyorum)..ama tabii ki ilgilenirim..
YanıtlaSilama tarifi sana daha cabuk ulasdirmak icin buraya kopyaliyorum :)
MALZEMELER:
200g tereyag
1 kutu krem peynir (200g)
3 cay bardagi un
yarim cay bardagi esmer toz seker
yarim cay bardagi beyaz toz seker
yarim cay bardagi cekilmis/mini mini parcalanmis findik (yari yariya)
HAZIRLANISI:
Bir gece önce: tereyag, krem peynir ve unu bir kaba alip iyice yogurun. Strec folyoya sarip buz dolabina alin.
Ertesi gün: Hamuru 4 parcaya bölün.
Seker ve findiklari bir kaseye alip karistirin Ve dörde paylastirin.
Yani 4 parca hamur olacak ve dört parca sekerli-findik karismi. Her biri ayri islemden gececek.
Sekerli-findik karisimin birini alip tezgaha yarisini serpin. Üzerine hamurun birini alip merdane yardimi ile hafif acin. Kalan karisimida hamurun üzerine serpin ve tatli tabagi büyüklügünde acin.
Fotografda gördügünüz sekilde 10-12 parcaya kesin hamuru. Her bir parcayi ice dogru kruvasan seklinde sarin. Firin tepsisine dizin.
Kalan hamurlara ve sekerli-findik karisimlarina ayni islemi uygulayin.
Önceden isitilmis 180 derece firinda 12-16 dak. pisirin.
Mümkünse bir gün bekletin.
NOT:
**Bir gece önceden hazirlamak mümkün olmazsa en az iki saat öncesinden hazirlayip buzdolabinde beklettin.
**Kurabiyeler ertesi güne tam kivamina geliyor, lezzeti oturuyor.. kruvasan, hatta citir baklava lezzetinde oluyor :)
tekrardan tesekkürler ve simdiden kolay gelsin ...
herzaman beklerim :)
sicacik sevgilerimle..
Harikasin,cok tesekkür ederim denemek icin sabirsizlaniyodum.Unutmadan sunu eklemeliyim bende de girdigim her sayfa normal,sadece bir haftadir falan sizin sanki sol tarafdan sayfa kaymis gibi yazilarin bir kismi eksik.Benden yada sizden bilemiyorum ama en kisa zamanda gideririz insallah.. SEVDA
YanıtlaSilrica ederim, seve seve :)
YanıtlaSil.. hmm tamam anladim sorunu! ayni sorun bendede var/di, girdigim diger bloglarda hic sorun yoktu ama benim sitelerde ayni sizin belirtiginiz sorunlar olusdu (*ama tek bir bilgisayarda).. Sorun internet baglanti servisinden kaynaklaniyor! Internet Explorer yerine Almanyada kullanilan Firefoxdan giris yapiyorum ve sorun olmuyor.
Dilerim sorun cözülür Sevda hanimcim, haberlerinizi bekliyorum..
sicacik sevgilerle..
Sevda ben merhaba tekrar,oglumun bilgisayarindan girdim Google Chrome blogunuza sorunsuz erisdim :) cok sükür.Tüm tariflerinizi net görebiliyorum..Kurabiye tarifinizi 2 kez hazirladim 3.hamurumda buzdolabinda beklemede :) cok begendik bu kadar az malzeme ve bu lezzet!Fevkaladenin fevkinde :) desem yeridir.. Ilginize alakaniza cok tesekkür ederim,cok basarili buluyorum sizi,devamini dilerim..Sevgilerimle.
YanıtlaSil