Soğanlı Kokteyl Böreği



Merhaba sevgili okuyucularim...

iyisinizdir insallah.. biliyorum pek bir zor su vakitte, su zamanda iyi , mutlu olabilmek..
Evet cok zor ama hayatda mecbur devam ediyor.. ve bizler gelecekte mutlu evlatlarimiz olmasini istiyorsak herseye ragmen sapa saglam ayakda durabilmeliyiz.. durabilmeliyiz ki evlatlarimizin her daim gülen gözleri mutluluk dolu yürekleri olsun... Mutlu ama merhametleri ve vicdanlarida eksik olmasin.. acimasiz olmasinlar, canlar yakmasinlar, aglatmasinlar...

****

Daha fazla hüzün dolu birakmak istemiyorum blogumu.. daha fazla bekletmekde istemem sizleri..
Paylasmaya devam etmek istiyorum biriken tariflerimi...



COKTAIL CUBUKLARI ♥

Cok cok pratikler vede cokda hos bir sunumlari var...





Gerekli malzemeler; 1 paket taze milföy hamuru, hazir sogan corbasi, 1 kuru eksi krema (150-200g) ve yumurta sarisi bukadar :)

Tarifin detaylarini anlatmak yerine fotograflarini ekliyorum... hem daha anlasilir olacakdir :)



Tabii ki arzuya göre farkli hazir corba tozlariyla deneyebilirsiniz.. örnegin domatesli olabilir :)
Veyada peynirli cubuklar hazirlayabilirsiniz; rendelenmis peynir ve eksi krema, bence cok güzel olur :)

Ha! Ama unutmayin, sakin tuz eklemeyin! Eklerseniz cok tuzlu olur benden söylemesi ;)


Ister kahvaltiya, ister bruncha, isterse bes cayina, isterse yemek davetine, istersenizde düzenlediginiz cesitli partiler icin hazirlayabilirsiniz...
Her daim isinize yarayacak bir tarif ve müthisde kolay ve cabucacik hazir :)


Efendim ziyaretiniz icin cok tesekkür ediyorum.. buraya kadar zaman ayirip okudugunuz icinde saolun :)
Herzamanki gibi mutlu günler diliyorum.. Umudunuzu hic bir zaman kaybetmeyin olurmu?

Sicacik Sevgi ve Selamlarla....

21 yorum:

  1. hım hım nefis gözüküyorlar hem görseli hem lezzeti bir davette ortaya konsa şipşak biteceklerden yani : )
    bu arada maviye bayılırım, ilk foto da çok hoş, bir de bir önceki şarkı ve söyleyeninin isimlerini verir misin canım
    hayat devam ediyor, herkes için bundan sonra güzel haberler almak, dünyanın her miliminde güzelliklerle birlikte olmak dileklerimle

    YanıtlaSil
  2. ahh hasretim benimm..
    yandık kavrulduk acılarla ama ne çareki...
    elden hiç bir şey gelmiyor...
    ateş düştüğü yerleri yaktı yıktı perişan eyledi...
    başka acıla yaşatmasın rabbim...
    çubuklar çok nefis görünüyor tatlımm:)
    çokta pratik...
    ama biz bu ekşi krema dediğinin burada muadili bir ürün ne bulabiliriz ki acepp:)
    afiyet bal olsun gülümm...
    sağlıkla ağız tadı ile nice aydınlık günlere inşallah canısı...
    hemenn ışınlanıyorum objektifine yansıyanlara:)
    gönül dolusu kekik kokulu sevgilerimle...
    :)

    YanıtlaSil
  3. @mine
    amin!!!
    minecim tesekkür ederim canim ziyaretin ve yorumun icin...begendigine mutlu oldum..
    hangi sarki ? enstrumental olanmi, jazzmi ??


    @birtutamkekik
    amin!!!
    aysegülümm tesekkür ederim canim yine seker yorumun icin :D
    hmm.. vallahi bende bir türlü ögrenemedim gitti su eksi krema orada ne diye geciyor diye :) hmm..napalim sende istersen krem peynirle dene, olur demi ? hmyada dur dur! baska bir fikrim var;) creme fraiche var orada ama demi ? bak o olur iste :) olmazsa ama krem peynirde olur :)öptüm en kocamanindan..

    YanıtlaSil
  4. tamamdır canısı:)
    inceliyorum ben hiper marketlerin olası reyonlarını:)
    yüreğine sağlık balım...
    sağlıkla kal...
    :))

    YanıtlaSil
  5. enstrümental olandan önceki uzun süre kalmıştı şu anda müzik var mı bilmiyorum günlüğünü her açtığımda internet sıkışıklığından olsa gerek müziği açamıyorum

    YanıtlaSil
  6. linkini veriyorum: http://www.youtube.com/watch?v=liJZgGimgRk
    dogru arada acmiyor ama arada kaldiriyorumda :)
    hayirli cumalar...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel gözüküyor, değişik bir tarif. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler,
    Gülcihan

    YanıtlaSil
  8. güzel bir fikir iç harcı farklı olmuş.. eline sağlık hasretcim..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Hasretcigim ellerine saglik, bende yaparim bu sekilde...hele misafire pek güzel oluyor. Ama hazir corbalarla aram hiiiic yok...ben nirmal sogan veya taze soganla deneyecegim...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  10. çok şık ve pratik
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,

    Cumhuriyet Bayramımızı kutlar; sağlık,huzur ve mutluluk içinde daha nice Cumhuriyet Bayramları kutlamanızı can-ı gönülden dilerim.

    "Değirmenden Mektup Var" isimli blog sayfamın http://yazblogcu.blogspot.com olan link adresi; http://degirmendenmektupvar.blogspot.com olarak değişmiştir.

    Selam ve dualarımla.
    Recep Altun

    YanıtlaSil
  12. Eveeet fiistik ezmeli browni tarifini ve alinacaklar listesini hazirlamak icin gelmistim ki..... birde bu tarif cikti karsima....Hemen tabiki listenin altina bunun malzemeleride yazildi...
    Carsiya gidildi, malzemeler alindi...Hemen pisirildi...Vallahi firindan cikarir cikarmaz üc parca browni yedim yani...
    Simdi sirada bu soganli milföyle var...Yanliz sana da iki sorum olacak.
    1) Browninin kremasina konan fistikezmesi hafif tuzlu ve bu kekte cok öne cikti...Sen farkli bir ezmemi kullandin..?
    2)Soganli kokteyl böregi icin milföyleri oldugu gibimi kullandin yoksa merdane ile incelttin mi?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. @serap ablacim merhaba..
    begenmene cok mut oldum, afiyetler olsun :)
    aa ama evet olabilir, tuz eklenmisdir.. ben Dm`den aliyorum hep.. "Erdnussmus" olarak geciyor (bunda katki yok oldugu gibi findik ezmesi) AMA erdnusscreme`ler felan tuz icerebilir...
    milföylere gelince hayir acmadim merdane ile, oldugu gibi "taze milföy" ile hazirladim..
    sicacik sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. müthiş olmuş, bayıldım...hemen not aldım, böyle cici şeyleri pek bir severim. ellerine sağlık Hasret.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler

    YanıtlaSil
  15. hıım çıtır mı çıtır ve çok şık olmuşlar ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. Eline sağlık çok ilgimi çekti böreklerin yalnız o kesme işleminde biraz kafam karıştı büyük milföy hamuru mu kullandın yoksa senmi genişlettin? sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. @özgen merhaba..
    büyük boy kullandim, ben genelde tazesini kulanirim hep ve onlar bu boyda oluyorlar..
    ama dondurulmus kullanacak olursan, merdane ile birlestirip hafif inceltirsen, yani genisletirsen daha iyi olur.. kolay gelsin .. sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Canım gerçekten çok güzel görünüyorlar. hem pratik.
    Sunumuna bayıldım.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar ,

    Türk mutfağını bu derece zenginleştiren zeki ve hamarat yürekleri kutluyorum.

    Çok güzel ve leziz görünüyorlar. Ellerinize ve emeklerinize sağlıklar diliyorum.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  20. tüh keske daha önce görseydim.. schmand acik halde kullanilmadan durdu durdu sonra attim :S neyse hemen listeme yaziyorum, bunuda deniycem.. esim bayilir.. harikasin canim öptüm

    YanıtlaSil
  21. tüh keske daha önce görseydim.. schmand acik halde kullanilmadan durdu durdu sonra attim :S neyse hemen listeme yaziyorum, bunuda deniycem.. esim bayilir.. harikasin canim öptüm

    YanıtlaSil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.