Kremalı Haşhaşlı Revani


Tüm müslüman aleminin Ramazan-i Serifi mübarek olsun efendim.. Tuttugumuz oruclar, yaptigimiz ibadetler kabul olur ve Rabbim hayirlisi ile tekrarini nasip eder InsAllah..

***

Evet, biliyorum birazcik ara verdim yine :) artik dün gece Zehracimdan "hadi ama hasretcigim" diye yorum gelince dedim tamam tamam hadi yazim bakalim :)
Ah, bilemiyorum niye .. evet biraz durgunluk var bende ama bu sadece blogum icin gecerli.. yoksa sükürler olsun masallah keyifler yerinde ve birazcikda yogunum sadece su siralar yine :)

Cikolata Muslu Kedidili Tarifimi hatirlarsiniz, bir önceki tarifdi.. Sevgiliokuyucum sevgili Nuran Varlioglun`dan gelmisdi.. Ardindan harika bir tarif daha gönderdi..

Kremali Hashasli Revani !

Aslinda ismi kremali hashasli tatliymis.. ama bildigimiz revaninin hashasli versiyonu... 
Biz yine cok begendik ve afiyetle yedik :) Sevgili Nuran`a yine gönülden tesekkürlerimi gönderiyor ve tarife dogru yavas yavas yol aliyorum :)



*Kremali Hashasli Revani*

KEKi icin MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardagi irmik
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • yarim su bardagi hashas
SERBETI icin MALZEMELER:
  • 1 su bardagi seker
  • 2 su bardagi su
KREMASI icin MALZEMELER:
  • 2 kutu sivi (cig) krema
  • 2 paket krema sertlestirici
  • 200g ekşi krema 
  • arzu ettiginiz miktarda seker
HAZIRLANISI:
  • Kekini hazirlamak icin önce yumurta ve sekeri köpürene dek cirpin. Daha sonra kek icin belirtigim diyer malzemeleride ekleyip cirpmaya devam edin. Yaglanmis borcama bosaltin ve önceden isitilmis 180-190 derece firinda pisirin.
  • Serbeti hazirlamak icin seker ve suyu bir tencereye alip yaklasik 10 dak. kaynatin. Ilimaya birakin.
  • Keki pisip firindan cikardiginizda 2 dak. dinlenmeye birakin. Ilimis serbeti sicak kekin üzerine gezdirin. Sogumaya birakin.
  • Kremasini hazirlamak icin sivi kremayi genis bir kaba alin, krema sertlestiricisini ilave edip sertlesene dek iyice cirpin. Sekeri ve eksi kremayi ilave edip birkez daha iyice cirpin. 
  • Hazirladiginiz kremayi sogumus tatlinin üzerine bosaltin, bir kasik yardimi ile üzerini düzeltin. 
  • Buzdolabinda bir süre bekletin.
AFIYET SEKERLER OLSUN !!


Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlar.. Mutlu, Umutlu Kalin...

19 yorum:

  1. Eveeeet..iste bunu özlemisim...bende mahmurluk devam ederken sende dolasmak keyfi baska Hasretcigim...darisi basima...elim kolum kalkmiyor bu günlerde...tatli sahane, bende yaparim...pek leziz olur,fotograflar ise cok keyifli..emegine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Hasret,
    Fotolardaki çocukların mı...
    Çok tatlılar

    YanıtlaSil
  3. Tatlıyı nasıl canım çektiii :) Ben bunun en üst katı jöleli olanınıda görmüştüm.Ayrı bir renk katıyor :)

    Sevgiler

    www.esraezgiyaman.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Haşhaşlı revaniyi çok methediyorlar ama bir türlü yemek kısmet olmadı,şimdi gördüm canım istedi:)
    Ellerinize sağlık,resimdeki siz misiniz acaba :)

    YanıtlaSil
  5. zehracim insallah bekliyorum bende haberin ola :)))



    @leenginer
    kismen :) sadece sapkali delikanli bizim cekirdek ailenin üyesi :)



    @Krnc
    öyleyse tatma vakti :)) yok ben degilim..arkadasim :) fotograf cekimleri sadece bana ait :)

    YanıtlaSil
  6. @ezigim pardon atlamisim :)
    hmm cok güzel bir fikir, tuttum! :)) denerim birdahakine! sevgiler

    YanıtlaSil
  7. tatlı diye sayıklıyorum yaptıklarım hemen bitmiyor üç günde bir tatlı yapabiliyorum heheh:))
    haşhaşlı keki denemiştim revanisini de denemek istiyorummm:)
    harika görünüyor canımm:))
    hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  8. resimler bir harika çıkmış herzamanki gibi canım.tatlıda çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. fotoğrafların hepsi vettalı nefis görünüyor. ellerine sağlık Hasret. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. fotoğrafların hepsi vettalı nefis görünüyor. ellerine sağlık Hasret. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. hemen bu tatlıyı yapıyoruuuummm :)

    YanıtlaSil
  12. Oldum olası revani yiyemem. Ellerine sağlık canım:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Hasret, kaymakli revani icin kullandigin eksi krema schmand mi?
    Söylemeden gecemiyecegim, resimler harika...

    YanıtlaSil
  14. bende çok severim bu haşhaşlı revaniyi.. ellerine sağlık.. resimlerde çok güzel..

    YanıtlaSil
  15. herkese cok cok tesekkür ediyorum, saolun :)!

    evet gülsüm schmand...

    sicacik sevgi ve selamlarla..

    YanıtlaSil
  16. Caaniim Revani nasilda nefis gorunuyor!! Fotograflar zaten her zamanki gibi sahane ! Doya doya baktim ! Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık tatlı harika bebişler de harika çıkmış canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Hasret'cim vallaha senin deli kanlı pek tarz takılıyo Bu ne şıklık
    yakasız gömleğini sevsinler bayıldım artist:)
    tarifinde nefis ellerine sağlık canım
    sağlık olsun bu aralar herkeste bir durgunluk var
    ilerde açılırız inşallah
    sevgiyle kucaklıyorum canım:))

    YanıtlaSil
  19. hatice cogalgilAğustos 08, 2011

    canim bacim sana bir kez daha tesekkür ederim eline emegine ve yüregine saglik mükemmel bir anne ve ayni zamanda cok hamaratli bir ev hanimisin seni cok taktir ediyorum allah seni ve aileni nazarlardan korusun seni cok seviyorum hatice

    YanıtlaSil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.