Herkese Merhabalar,
pembis pembis bir yayin hazirladim sizler icin :) civil civil :))
fazla söze gerek yok sanirim.. hemen tarifime geciyor sizleri bu güzelliklerle basbasa birakiyorum..
*GÜLLAÇ TARIFI*
MALZEMELER:
- 250g güllac yapraklari
- 8 bucuk su bardagi süt
- 3 su bardagi seker
- 1 paket vanilya
- bir kac damla vanilya aromasi
- 2-3 yemek kasigi gül suyu
- 250g parcalanmis antep fistigi (veya ceviz, findik, badem)
HAZIRLANISI:
Genis bir tencereye sütü ve sekeri alip kaynattin. Kaynayinca ocaktan alin. Vanilya, vanilya aromasi ve gül suyu ilave edip karistirin. Ilimaya birakin.
Genis bir borcama 3-4 parcaya böldügünüz 1-2 adet güllac yapragini yerlestirin. Üzerine ilimis sekerli sütten dökün. Onun üzerine parcalanmis antep fistigi veya arzuya göre ceviz vs. serpistirin. Bu islemi güllac yapraklarindan 1-2 adet kalana dek uygulayin. Son olarak sadece yapraklari üzerine yerlestirin ve kalan sekerli sütü üzerine gezdirin. 4-5 saat buzdolabinda beklettin. Üzerini antep fistigi veya yine arzuya göre ceviz, findik, badem serpin ve üzerini nar veya kiraz ile süsleyin veyada benim gibi kizilcik ile :)
*Su siralar ailece kizilciga takmis durumdayiz :) bol bol kaynatiyorum bol bol iciyoruz.. bayiliyoruzz :))
Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlar... Mutlu, Umutlu Kalin..
ellerine sağlık arkadaşım pembiş pembiş içim açıldı gerçekten senin fotoğraflarını keyifle takip ediyorum bu alanda da çok başarılısın bence
YanıtlaSilRamazanın ilk günü bende yapmıştım ama içine vanilya koymadım,görüntüsü sizinki kadar hoş olmadı malum daha acemiyim :)
YanıtlaSilGüllaçı eskiden hiç sevmezdim ama şimdi ayıla bayıla yiyorum :) ellerine sağlık canım.. sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık ben çok sevmem ama ev halkı bayılır güllaca hafta sonu bende yapacağım
YanıtlaSilHasretciğim hayırlı ramazanlar. Öncelikle bu saf tertemiz güzelliğe bayıldım.Allah nazarlardan saklasın kaderi güzel olsun.Güllaça gelince benim favori tatlılarımdan dün akşam yaptım biraz dinlenmesi için bıraktım fotolarını bu gece çekeceğim kısmetse ellerine emeklerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilbizim evde sevilmiyor. sadece kendim için de yapmıyorum :(
YanıtlaSilGüllaç yapıcaktım izgüne gittim tiremisu gördüm deiştirdim fikrimi.Sana geldim yine güllacı gördüm çelmeyin aklımı aaaaaa :))Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilGullac yapma sirasi artik bende :) kac gundur herkeste gordukce fazlasiyla canim cekti:) bende Turkiyeden gullac grtirmistim onu yapip yicem insallah, senin bi pembis postun harika gorunuyor ve zannediyorumki yakinda fotograf cekimi icin cok teklif alcaksin masallah harika fotograflar hele bi onceki bebise masallah bayildim Allah bagislasin.
YanıtlaSilyavruna maasallah ilk basta,gullaca da bayilirim,güllerle pek bir güzel olmuslar,ismine yakismis
YanıtlaSiloyy oy:)
YanıtlaSilpembeye bayılırım güllaca hiiiçç mi hiç dayamamm canım:)
senin sunumun heleki alı beni benden:)
ellerine sağlııık..
kırk milyon kere maşallah kuzucuğuna da...
sevgilerimle..
Hasretcim eline saglik....Ben gecen hafta yapmistim...Bugün marketten yine güllac yapraklari aldim...Zira esim cok seviyor...Neden güllac sadece ramazanda yenirki diyor..
YanıtlaSilAma nedense ben hep ic malzeme ile sararak yapiyorum..Bu sefer seninkki gibi tepsiye dizmeyi düsünüyorum...Sevgiler
Ellerine sağlık. Gül suyunu sevmem ama bazı tarifler de olmazsa olmazlardan oluyor. Sevgiler canım
YanıtlaSilCok severim, hem de cok. Ellerinize saglik.Ben de gurberdeyim, burada zor da olsa buldum gullac, deneyecegim...
YanıtlaSilSevgi ve selamlar...
Çektiğiniz resimleri hayranlıkla takip ediyorum ve her defasında iyi bir makineye sahip olmadığım için hayıflanıyorum.. Sonra önemli olanın sizin kabiliyetinizde olduğunu hatırlıyor iç çekiyorum..
YanıtlaSilParmaklarınıza, bakışınıza sağlık..
:)
Muazzez
merhaba sayfanızı yeni keşfettim güllaç yapraklarıyla böyle değişik lezzetler yapıldığını bilmiyordum resimler ve bebişler çok tatlılar hayırlı ramazanlar diliyorum... http://mineakbas.blogspot.com
YanıtlaSil