Güllaç


Herkese Merhabalar,

pembis pembis bir yayin hazirladim sizler icin :) civil civil :)) 
fazla söze gerek yok sanirim.. hemen tarifime geciyor sizleri bu güzelliklerle basbasa birakiyorum..


*GÜLLAÇ TARIFI*

MALZEMELER:
  • 250g güllac yapraklari
  • 8 bucuk su bardagi süt
  • 3 su bardagi seker
  • 1 paket vanilya
  • bir kac damla vanilya aromasi
  • 2-3 yemek kasigi gül suyu
  • 250g parcalanmis antep fistigi (veya ceviz, findik, badem)
HAZIRLANISI:
Genis bir tencereye sütü ve sekeri alip kaynattin. Kaynayinca ocaktan alin. Vanilya, vanilya aromasi ve gül suyu ilave edip karistirin. Ilimaya birakin.
Genis bir borcama 3-4 parcaya böldügünüz 1-2 adet güllac yapragini yerlestirin. Üzerine ilimis sekerli sütten dökün. Onun üzerine parcalanmis antep fistigi veya arzuya göre ceviz vs. serpistirin. Bu islemi güllac yapraklarindan 1-2 adet kalana dek uygulayin. Son olarak sadece yapraklari üzerine yerlestirin ve kalan sekerli sütü üzerine gezdirin. 4-5 saat buzdolabinda beklettin. Üzerini antep fistigi veya yine arzuya göre ceviz, findik, badem serpin ve üzerini nar veya kiraz ile süsleyin veyada benim gibi kizilcik ile :)

*Su siralar ailece kizilciga takmis durumdayiz :) bol bol kaynatiyorum bol bol iciyoruz.. bayiliyoruzz :))


Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlar... Mutlu, Umutlu Kalin..

15 yorum:

  1. ellerine sağlık arkadaşım pembiş pembiş içim açıldı gerçekten senin fotoğraflarını keyifle takip ediyorum bu alanda da çok başarılısın bence

    YanıtlaSil
  2. Ramazanın ilk günü bende yapmıştım ama içine vanilya koymadım,görüntüsü sizinki kadar hoş olmadı malum daha acemiyim :)

    YanıtlaSil
  3. Güllaçı eskiden hiç sevmezdim ama şimdi ayıla bayıla yiyorum :) ellerine sağlık canım.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık ben çok sevmem ama ev halkı bayılır güllaca hafta sonu bende yapacağım

    YanıtlaSil
  5. Hasretciğim hayırlı ramazanlar. Öncelikle bu saf tertemiz güzelliğe bayıldım.Allah nazarlardan saklasın kaderi güzel olsun.Güllaça gelince benim favori tatlılarımdan dün akşam yaptım biraz dinlenmesi için bıraktım fotolarını bu gece çekeceğim kısmetse ellerine emeklerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. bizim evde sevilmiyor. sadece kendim için de yapmıyorum :(

    YanıtlaSil
  7. Güllaç yapıcaktım izgüne gittim tiremisu gördüm deiştirdim fikrimi.Sana geldim yine güllacı gördüm çelmeyin aklımı aaaaaa :))Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Gullac yapma sirasi artik bende :) kac gundur herkeste gordukce fazlasiyla canim cekti:) bende Turkiyeden gullac grtirmistim onu yapip yicem insallah, senin bi pembis postun harika gorunuyor ve zannediyorumki yakinda fotograf cekimi icin cok teklif alcaksin masallah harika fotograflar hele bi onceki bebise masallah bayildim Allah bagislasin.

    YanıtlaSil
  9. yavruna maasallah ilk basta,gullaca da bayilirim,güllerle pek bir güzel olmuslar,ismine yakismis

    YanıtlaSil
  10. oyy oy:)
    pembeye bayılırım güllaca hiiiçç mi hiç dayamamm canım:)
    senin sunumun heleki alı beni benden:)
    ellerine sağlııık..
    kırk milyon kere maşallah kuzucuğuna da...
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Hasretcim eline saglik....Ben gecen hafta yapmistim...Bugün marketten yine güllac yapraklari aldim...Zira esim cok seviyor...Neden güllac sadece ramazanda yenirki diyor..
    Ama nedense ben hep ic malzeme ile sararak yapiyorum..Bu sefer seninkki gibi tepsiye dizmeyi düsünüyorum...Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık. Gül suyunu sevmem ama bazı tarifler de olmazsa olmazlardan oluyor. Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  13. Cok severim, hem de cok. Ellerinize saglik.Ben de gurberdeyim, burada zor da olsa buldum gullac, deneyecegim...

    Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  14. Çektiğiniz resimleri hayranlıkla takip ediyorum ve her defasında iyi bir makineye sahip olmadığım için hayıflanıyorum.. Sonra önemli olanın sizin kabiliyetinizde olduğunu hatırlıyor iç çekiyorum..

    Parmaklarınıza, bakışınıza sağlık..
    :)
    Muazzez

    YanıtlaSil
  15. merhaba sayfanızı yeni keşfettim güllaç yapraklarıyla böyle değişik lezzetler yapıldığını bilmiyordum resimler ve bebişler çok tatlılar hayırlı ramazanlar diliyorum... http://mineakbas.blogspot.com

    YanıtlaSil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.