Herkese Merhabalar,
bugün sizlere yine farkli bir tarifim var.. ve yine pratik..
Malumunuz milföy hamurunu pek cok severim :) pek cok isimi görür :)
Milföyle farkli tarifler, sunumlar denedik simdiye dek.. örnegin..
- Ispanakli Milföy Muffin
- Milföy Mantolu Tavuk
- Ispanakli Pufidik Börek
- Milföy Mantolu Armut
- Tavada Milföy Börekleri
Ablam, canim dostum Haticem hic baklavasini denedinmi diye sordu bana.. efendim?? dedim. Baklavasimi!? O nasil olurdiki acaba.. güzel, citir citir olurmiki ??diye sormadan edemedim..
Cok güzel oldugunu, mutlaka denemem gerektigini söyledi.. Kendiside bir dergide okumus seneler önce ve uygulamis..
Uzun zaman önce oldu bu sohbetimiz...kac zamandir erteledim hep..
Evet denedim sonunda milföy baklavasini! Memnun kaldimmi? Hm.. kaldim ama baklavanin yerini tabii kesinlikle tutamaz.. yada söyle söyleyeyim baklava gözüyle bakilmamasi, yorumlanmamasi gerekiyor daha iyi puan alabilmesi icin :)
Bu bence sadece Cevizli Milföy Tatlisi olsun :) o gözle bakilirsa.. o zaman daha cok seviliyor :) esim tarafindada oldugu gibi :)
Tatliyi pisirdim, serbetiyle bulusdurdum..
.. hemen sonrasinda o kadar cok merak ettimki hemen tadina baktim.. ilk basda civik hamur gibiydi..
Neyse dedim dinlendikce, serbetini cektikce tadi yerine gelir belki..
Fotograf cekimleri icin hazirladim cevizli prenseslerimi :) Cekimden sonra bilgisayarimin önüne koydum.. orda bekledi birazcik daha... sonra biraz biraz.. baya bekledi.. araya baska yapilmasi gereken isler girdi...
Bir ara gözüme takildi, a unutmusum deyip kaldirayim dedim.. elim catala gitti.. sonra catal agzima.. sonrasinda kendimi sandalyede oturmus, tatliyi zevkle yerken buldum :)) Hani bazen bazi seyler demlendikce lezzetlenir ya iste bu tatlida öyle birsey...
Ben üc paket taze milföy kullandim..
Onlari ikiye böldüm ve ince bir sekilde actim..
Bir tanesini borcama yerlestirdim, üzerine ceviz serptim.. onun üzerine "azicik" eritilmis tereyag :) biliyorum normaldede cok yagli bir hamurdur milföy ama bu cakmada olsa, baklava dendimi tereyag tadi hafifde olsa olmali bence :)
Sonra bu islemi hamurlarim bitene dek uyguladim..
En üstüne koydugum milföy hamurun üzerine yine cok cok az tereyag sürdüm ve önceden isitilmis 190-200 derece firinda üzeri kizarana dek pisirdim..
Bu sirada hemen serbetimi hazirladim.. soguttum..
Ve son olarak firindan cikardigim sicak tatlinin üzerine soguk serbeti gezdirdim..
Afiyet sekerler olsun efendim...!
Mutlu, Umutlu Kalin..
Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlarla..
tatil öncesi bende çok sık kullandım milföyü pratik ve kurtarıcı:) değişik olmuş eline sağlık hasretcim
YanıtlaSilsevgilerimle
en alttaki fotoğrafa bakınca gülümsemeyle doluveriyor insan çok tatlı maşallah ...
YanıtlaSilellerine sağlık canım açma tatlılar kısmı beni biraz zorlasa da denemek istediğim bir tatlı olmuş bizim evde cevizlive şerbetli olsun da herşey silip süpürülür : )
Hasretim,öyle güzel anlatmışsın ki?
YanıtlaSilyemiş kadar oldum.Tabii en kısa zaman da denemenin sözünü de verdim kendime.Ellerine sağlık.
Haa birde alttaki baklavaya da bayıldım.40 bin kere maşallah.
Sevgilerimle...
bende duymuştum ama ne yalan denemedim..
YanıtlaSilherşeye bir kez de olsa şans vermek en iyisidir :)
afiyetle
çok sevgiler...
hakikaten tariflerin tam benlik Hasretçim. Acaba şerbetten kıssak biraz. istediğimiz çıtırlığı sağlar mıyız?
YanıtlaSilAyrıca bende feast hazır milföyler var.onları kullanabilir miyim? yanyana koyup açsam olur di mi?
Bendede yıllar öncesinden böyle bir tarif var uzun süredri denenmemiş ellerine sağlık canım aklıma getirdin sevgiyle kal...
YanıtlaSilcok lezzetli görünüyorr bayildimmmm! hemen denemem lazim :)) ellerine saglikkk
YanıtlaSilcok lezzetli görünüyorr bayildimmmm! hemen denemem lazim :)) ellerine saglikkk
YanıtlaSilHanimlar cok tessekürler güzel, icten yorumlariniz icin..
YanıtlaSil*Nilhancim evet bende düsünüyorum .. zannedersem en azindan üst kismi citirlasir :) ama ici yinede yumusayabilir gibi..
dondurucudakiler diyorsun demi ? olur olur onlar, ablamda dondurucudakilerle denemis..
ha ama acarken sen nisasta kullan istersen, ben unlayip acmisdim..belki bir citirlik daha kazanabilirsin ;) haberlerini bekliyorum canim .. kolay gelsin :*
herkese mutlu bir gün diliyorum..
Hasretcigim...ellerine saglik, bende tatlida cok kullanirim Milföyü. Bizim gibi calisanlara tam kurtarici...sevgiler
YanıtlaSilzehra
canım daha önce milföyden dilber dudağı yapmıştım eğer soğuk soğuk dökersen çıtır çıtır oluyor denersem baklavayı haber veririm ellerine sağlık öpüyorum
YanıtlaSilEski kayınpederim :) yapardı milföyden baklava. Aklıma geldi şimdi :)) Güzel görünüyor, ellerine sağlık canım. Alttaki fıstık daha tatlı ama.
YanıtlaSilSevgiler..
Tam benlik pratik bir tatlı olmuş.
YanıtlaSilÇok nefiss görünüyor canım..
En cevizlisinden olucaktı iftara ahh ..((
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
canım ellerine sağlık bende çok severim milföyle yapılan tatlara evet baklavasıda neden olmasın
YanıtlaSildenemeliyim
çok güzel görünüyor
sevgiyle kucaklıyorum:)
Canımmm süper bir fikir enfes olmuş ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilAma bu aynı baklava gibi görünüyor...Süper çok pratik bir tarif, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMilföyü çok severim ama bu şekilde kullanmadım çok iyi bir fikir ilk fırsatta deneyeceğim. Nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilŞimdiden iyi bayramlar.. her gününüzün bayram kadar güzel geçmesini diliyorum.. sevgilerimle..
YanıtlaSilKulağa pek hoş geliyor :)
YanıtlaSilPratik olacağı düşüncesinden olsa gerek..
Görüntüsü zaten fevkalade..
Ellerine sağlık canım..
Mübarek kandilini en içten dileklerimle kutluyorum..
Hakkında hayırlı olacak tüm dualarının kabul olması dileğiyle...
Muhabbetle kal arkadaşım..
merhaba tatlınız çok güzel görünüyor..çok beğendim ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilohh pek bir pratık,ellerıne sağlık canım,iyi bayramlar
YanıtlaSilEllerine saglik, ne guzel bir tarif olmus.
YanıtlaSilGuzel bir hafta sonu diliyorum, sevgi ve selamlar...
Çok lezzetli görünüyor!
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler. :)
Bende milföyü cevizli ve kestaneli olarak gül burma olarak yapmıştım çok güzel olmuştu bu tarifi denemek lazım güzel görünüyor.Ayrıca bayat ekmek böreğinin tarifini tam paylaşırsan denemek isterim
YanıtlaSil