Cevizli Milföy Tatlısı (Milföy Hamurundan Baklava)


Herkese Merhabalar,

bugün sizlere yine farkli bir tarifim var.. ve yine pratik..
Malumunuz milföy hamurunu pek cok severim :) pek cok isimi görür :) 
Milföyle farkli tarifler, sunumlar denedik simdiye dek.. örnegin..
Simdi ise sira baklavasinda :) evet evet baklavasinda :)
Ablam, canim dostum Haticem hic baklavasini denedinmi diye sordu bana.. efendim?? dedim. Baklavasimi!? O nasil olurdiki acaba.. güzel, citir citir olurmiki ??diye sormadan edemedim..
Cok güzel oldugunu, mutlaka denemem gerektigini söyledi.. Kendiside bir dergide okumus seneler önce ve uygulamis..
Uzun zaman önce oldu bu sohbetimiz...kac zamandir erteledim hep..

Evet denedim sonunda milföy baklavasini! Memnun kaldimmi? Hm.. kaldim ama baklavanin yerini tabii kesinlikle tutamaz.. yada söyle söyleyeyim baklava gözüyle bakilmamasi, yorumlanmamasi gerekiyor daha iyi puan alabilmesi icin :)
Bu bence sadece Cevizli Milföy Tatlisi olsun :) o gözle bakilirsa.. o zaman daha cok seviliyor :) esim tarafindada oldugu gibi :)

Tatliyi pisirdim, serbetiyle bulusdurdum..
.. hemen sonrasinda o kadar cok merak ettimki hemen tadina baktim.. ilk basda civik hamur gibiydi..
Neyse dedim dinlendikce, serbetini cektikce tadi yerine gelir belki..
Fotograf cekimleri icin hazirladim cevizli prenseslerimi :) Cekimden sonra bilgisayarimin önüne koydum.. orda bekledi birazcik daha... sonra biraz biraz.. baya bekledi.. araya baska yapilmasi gereken isler girdi...
Bir ara gözüme takildi, a unutmusum deyip kaldirayim dedim.. elim catala gitti.. sonra catal agzima.. sonrasinda kendimi sandalyede oturmus, tatliyi zevkle yerken buldum :)) Hani bazen bazi seyler demlendikce lezzetlenir ya iste bu tatlida öyle birsey...

Ben üc paket taze milföy kullandim..
Onlari ikiye böldüm ve ince bir sekilde actim..
Bir tanesini borcama yerlestirdim, üzerine ceviz serptim.. onun üzerine "azicik" eritilmis tereyag :) biliyorum normaldede cok yagli bir hamurdur milföy ama bu cakmada olsa, baklava dendimi tereyag tadi hafifde olsa olmali bence :)
Sonra bu islemi hamurlarim bitene dek uyguladim.. 
En üstüne koydugum milföy hamurun üzerine yine cok cok az tereyag sürdüm ve önceden isitilmis 190-200 derece firinda üzeri kizarana dek pisirdim..
Bu sirada hemen serbetimi hazirladim.. soguttum..
Ve son olarak firindan cikardigim sicak tatlinin üzerine soguk serbeti gezdirdim..



Afiyet sekerler olsun efendim...!


Mutlu, Umutlu Kalin..
Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlarla..

25 yorum:

  1. tatil öncesi bende çok sık kullandım milföyü pratik ve kurtarıcı:) değişik olmuş eline sağlık hasretcim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. en alttaki fotoğrafa bakınca gülümsemeyle doluveriyor insan çok tatlı maşallah ...
    ellerine sağlık canım açma tatlılar kısmı beni biraz zorlasa da denemek istediğim bir tatlı olmuş bizim evde cevizlive şerbetli olsun da herşey silip süpürülür : )

    YanıtlaSil
  3. Hasretim,öyle güzel anlatmışsın ki?
    yemiş kadar oldum.Tabii en kısa zaman da denemenin sözünü de verdim kendime.Ellerine sağlık.
    Haa birde alttaki baklavaya da bayıldım.40 bin kere maşallah.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. bende duymuştum ama ne yalan denemedim..

    herşeye bir kez de olsa şans vermek en iyisidir :)
    afiyetle
    çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. hakikaten tariflerin tam benlik Hasretçim. Acaba şerbetten kıssak biraz. istediğimiz çıtırlığı sağlar mıyız?
    Ayrıca bende feast hazır milföyler var.onları kullanabilir miyim? yanyana koyup açsam olur di mi?

    YanıtlaSil
  6. Bendede yıllar öncesinden böyle bir tarif var uzun süredri denenmemiş ellerine sağlık canım aklıma getirdin sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  7. cok lezzetli görünüyorr bayildimmmm! hemen denemem lazim :)) ellerine saglikkk

    YanıtlaSil
  8. cok lezzetli görünüyorr bayildimmmm! hemen denemem lazim :)) ellerine saglikkk

    YanıtlaSil
  9. Hanimlar cok tessekürler güzel, icten yorumlariniz icin..

    *Nilhancim evet bende düsünüyorum .. zannedersem en azindan üst kismi citirlasir :) ama ici yinede yumusayabilir gibi..
    dondurucudakiler diyorsun demi ? olur olur onlar, ablamda dondurucudakilerle denemis..
    ha ama acarken sen nisasta kullan istersen, ben unlayip acmisdim..belki bir citirlik daha kazanabilirsin ;) haberlerini bekliyorum canim .. kolay gelsin :*

    herkese mutlu bir gün diliyorum..

    YanıtlaSil
  10. Hasretcigim...ellerine saglik, bende tatlida cok kullanirim Milföyü. Bizim gibi calisanlara tam kurtarici...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  11. canım daha önce milföyden dilber dudağı yapmıştım eğer soğuk soğuk dökersen çıtır çıtır oluyor denersem baklavayı haber veririm ellerine sağlık öpüyorum

    YanıtlaSil
  12. Eski kayınpederim :) yapardı milföyden baklava. Aklıma geldi şimdi :)) Güzel görünüyor, ellerine sağlık canım. Alttaki fıstık daha tatlı ama.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Tam benlik pratik bir tatlı olmuş.
    Çok nefiss görünüyor canım..
    En cevizlisinden olucaktı iftara ahh ..((
    Ellerine sağlık.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. canım ellerine sağlık bende çok severim milföyle yapılan tatlara evet baklavasıda neden olmasın
    denemeliyim
    çok güzel görünüyor
    sevgiyle kucaklıyorum:)

    YanıtlaSil
  15. Canımmm süper bir fikir enfes olmuş ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Ama bu aynı baklava gibi görünüyor...Süper çok pratik bir tarif, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Milföyü çok severim ama bu şekilde kullanmadım çok iyi bir fikir ilk fırsatta deneyeceğim. Nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  18. Şimdiden iyi bayramlar.. her gününüzün bayram kadar güzel geçmesini diliyorum.. sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  19. Kulağa pek hoş geliyor :)
    Pratik olacağı düşüncesinden olsa gerek..
    Görüntüsü zaten fevkalade..
    Ellerine sağlık canım..
    Mübarek kandilini en içten dileklerimle kutluyorum..
    Hakkında hayırlı olacak tüm dualarının kabul olması dileğiyle...
    Muhabbetle kal arkadaşım..

    YanıtlaSil
  20. GUNESIN GUZEL YUZU YUREGINE DOKUNSUN, KABUSLAR SENDEN UZAKTA, MELEKLER BAS UCUNDA DURSUN. GUNES OYLE GECEYE DOGSUN KI, DUALARIN KABUL, KANDILIN MUBAREK OLSUN.

    YanıtlaSil
  21. merhaba tatlınız çok güzel görünüyor..çok beğendim ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  22. ohh pek bir pratık,ellerıne sağlık canım,iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  23. Ellerine saglik, ne guzel bir tarif olmus.

    Guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  24. Çok lezzetli görünüyor!
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  25. Bende milföyü cevizli ve kestaneli olarak gül burma olarak yapmıştım çok güzel olmuştu bu tarifi denemek lazım güzel görünüyor.Ayrıca bayat ekmek böreğinin tarifini tam paylaşırsan denemek isterim

    YanıtlaSil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.