Zeytinyağli Karnabahar




Hekese Merhabalar,

bugün sizlerle davet sofralarindada cok hos duran ve cok lezzetli olan bir tarifi paylasmak istiyorum ...


*Zeytinyağli Karnabahar*

Karnabaharin her halini sevenlerdenim, ister corbasi olsun, ister kremali firina sürülsün, ister mücveri, ister gözlemesi, istersede salatasi her biri cok lezzetli.. ama zeytinyaglisini bir baska severim, havuc esliginde bol sarimsakli...

MALZEMELER:
  • 1 adet orta boy cicek cicek ayrilmis karnabahar
  • 2 adet orta boy yuvarlak dilimler halinde kesilmis havuc
  • 2 adet orta boy piyazlik dogranmis sogan
  • 2 yemek kasigi pirinc
  • 3-4 dis kiyilmis sarimsak
  • 1 demet kiyilmis dereotu
  • yarim limonun suyu
  • 1 cay bardagi zeytinyag
  • 1 cay bardagi kaynar su
HAZIRLANISI:
  • Zeytinyagin yarisini genis bir tavaya alin, kizmaya baslayinca havuc ve soganlari ekleyip kavurun. Kavrulmaya yakin sarimsaklari ekleyin.
  • Karnabaharlari üzerine yerlestirin. Üzerine pirinc ve tuzu serpin. Kaynar suyu ekleyip yumusayincaya kadar pisirin.
  • Pisdikten sonra üzerine kalan zeytinyagi ve limon suyunu gezdirin.
  • Soguyunca üzerine dereotu serpip servis yapin.
  • AFIYET SIFALAR OLSUN !!
Ve efendim sizleri fotograflara dogru ugurluyor ve mutlu bir haftasonu diliyorum...


Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlar... Mutlu, Umutlu Kalin...

8 yorum:

  1. karnıbahar her hafta pişer bizim evde...ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. benim tatliş arkadaşım pek zamanım olmuyor eskisi gibi iş ev bebek yoruyor beni.tarif ekleyip çıkıyorum hemen.ama çok şükür yinede.ama gelince de mutfağından çıkamıyorum hani.fotoların da şahane bu arada.ben de çok severim lakin bunun için zaman gerekiyor.ben de ise en eksik yanım zamansızlık.
    .yine döktürmüşsün balım.
    ellerin dert görmesin.benb severim lakin eşim hazetmediğinden yapmıyorum pek.
    çok öptüm seni ve miniğini...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. karnıbaharı çok severim.deneyeceğim

    YanıtlaSil
  4. mmmmm çok severim ellerine sağlık canım çok leziz görünüyor...kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık ,karnıbahar salatası, kızartması, grateni ,bilirim ama zeytinyağlı hiç yapmamıştım çok güzel görünüyor deniyeceğim

    YanıtlaSil
  6. Sebzelerin,meyvelerin,herşeyin tadı zaten çok güzel.Ama pişirirken bu manzarayı ortaya çıkartmak ayrı beceri :)
    Ve en güzeli de bu bence.elinize sağlık.Resimler beni kendimden geçiriyor,sanat eseri gibi:)

    YanıtlaSil
  7. Hasretcigim...fotograflara flickr´da bakamiyorum...üzerine tikliyorum ama yönlendirmiyor canim...

    YanıtlaSil
  8. Karnabaharı her türlü çok severim fotoğraflarda sanat eseri gibi duruyor ellerine sağlık canım. Bu arada fotolarını burada yayınlamaya devaem et hepsi çok güzeller ve ben onlara bakmayı çok seviyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.