Herkese Merhabalar,
aslinda benim ilk yemek yapma maceralarim zeytinyaglilara baslayan özlemimle basladi...
Annemlerleyken yabanci mutfaklara merakim vardi.. evde kendimce ufak tefek deneyimlerim olsada hep yabanci tarifleri uygulardim, favorim italyanlardi..
Evlendikten sonra durum degisdi.. biliyorsunuz makarna yemekten gina geldiginde ve ben anne yemeklerimi özledigimde, heleki misss gibi zeytinyagli lezzetlerimizi..vardim ki farkina elimdekinin degerini bilmiyor baska seylere özeniyormusum.. Misss gibi mutfagimiz dururken ne isimz olur onun bunun mutfagiyla deyilmi ?? :)
Evet öyle gercekten.. ama yigidi öldür hakkini yeme derler! Tamam enfess lezzetleri var italyanlarin ve diyerlerininde hakklarini yemeyelim ama bizim ki bir baska yaa...öyle degilmi sevgili okuyucularim? :)
... Annem arardi hadi gelin yemegi bizde yiyin veya ugrayinda alin zahmet olmasin sana birde diye.. veya misafirlerim geleceginde yardim edeyim sana veya yapayim ben istersen dediginde yok yok derdim alistirma beni yoksa ögrenemem hic birsey alisirim hazira! Iyikide almamisim...tembellige alismamisim :)
Tabii canim esimin hakkinida yiyemem, "hepsinin" tadina bakti :) eh kötü lezzetlerim olmadimi oldu tabii ki :) Heleki bakiyorum coook eski tariflerime, taaa yaklasik 4 sene öncesine.. diyorum aman Yarabbim ben bunlarimi sundum insanlara! :))) tabii bir cok eski tarifleri sildim, hem anlatim cok kötüymüs, sükürler olsun Türkcem`dede baya bir ilerleme var :) ay birde o fotograflar..birakin istah acmasini insanin istahini giderir :))
Cok sey ögretti bana blogum..! Iyiki kurmusum, iyiki burdayim.. Ve bu kadar senedir nasil bikmadan sürdürdüm esimle cok sasiyoruz :)) Paylasdikca hep cok mutlu oldum.. Ben yemek yapmayi sizlerle ögrendim.. sizlerinde mutlu oldugnu gördükce dahada motive oldum ve sImsIkI sarildim bloguma.. ve bu serüvene oglusumuzda katildi :) hayatimizdan kesintiler.. ve sizlerin destegi sayesinde fotograf deneyimlerimde.. Blogum sayesinde güzel fotograflar cekmeyi ögrendim.. aslinda bir fotograf gözümün oldugunu kesfettim.. zamanla icimdeki coskuyu disa aktarmasini... benim kalp gözümün gördüklerini fotograflara dökmeyi.. herseyi sizlerle ögrendim! Paylasmak gercekten cok güzel! Büyük bir mutluluk! Ama sorumlulugu yokmu var tabii ki veya bunca zaman sarf edilen emek... Evet, aslinda blogcu olmak o kadarda kolay bir is degil!
*ZEYTINYAGLI KABAK*
Lezzetli zeytinyagli yemekler istiyorsaniz kendi suyunda pisirin... Bu pisirme yöntemi cok pratik, tüm malzemeleri tencereye alip pismeye birakiyorsunuz :) ve sonuc ise cok lezzetli ve görünümüde daha hos oluyor... Sevgili annecimden ögrendim, zeytinyaglilari yillardir böyle hazirlar...
MALZEMELER:
- 2 büyük boy kabak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet sogan
- 3 adet orta boy domates
- 1 cay kasigi salca
- yarim cay bardagi zeytinyag
- 1 tatli kasigi seker
- tuz
- üzeri icin dereotu
- Genis bir tencerin en altina yemeklik dogranmis sogani,onun üzerine küp küp dogranmis kabaklari (ortasindaki yumusak kismini kullanmayin), kabaklarin üzerine ise mini mini küp küp doganmis domatesleri, salcayi, kiyilmis biberleri ve zeytinyagini alin. Ocagin altini acip orta atesde kaynamaya birakin. Suyunu birakmaya baslayinca tuzunu ve sekerini ilave edip karistirin. Tencerenin kapagini kapatip arada dikkatlice karistirarak düsük atesde pismeye birakin.
AFIYET SIFALAR OLSUN!!
Herkese hayirli cumalar ve cok hayirli bol bereketli bir Ramazan diliyorum.. Rabbim tüm dualarinizi kabul eylesin InsAllah.. Sicacik Sevgi ve Selamlarla... Mutlu, Umutlu Kalin...
ben kabağa sarmısağı çok yakıştırırım ve kuru nane. ama işte tek kötü tarafı ekmeksiz yenmez ki bu yemek. bandırıp bandırıp hüpleteceksin :)
YanıtlaSilsüper fikir. bende bu köyden gelen kabakları ne yapsam diye düşünüyordum :) sevgiler
YanıtlaSilSper görünüyor canım tam yaz yemeği ellerine sağlık..
YanıtlaSilZeytinyağlılar bu sıcaklarda yemek olarak en iyi tercih. Kabağında zeytinyağlısı pek bir güzel olur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilELLERİNA SAĞLIK BAYILIRIM ZEYTİNYAĞLILARA ÖZELLİKLE SOĞUK VE SIZMA İLE YAPILANLARA....
YanıtlaSilÖnce kabakları patlıcan sanıp resme iştahlı bakışım vardı ki,görülmeye değer :))))
YanıtlaSilAma kabağı da çok seviyorum,patlıcan birinci sırada tabiki:)
Elinize sağlık,resim çok keyifli,iştah açıcı ve güzel yine:)
kabak dedinmi benim icin yaz demektir, ve kabak yemeklerinin arasinda seytinyaglisi favorimdir...
YanıtlaSilellerine saglik hasretcim
hayirli ramazan ayi diliyorum... bereketli sofralarin olsun
sevgilerimle sevim
Gerçekten blog sahibi olunca insanın bakış açısında çok farklılıklar oluyor:)))
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Ellerine sağlık hayırlı ramazanlar canım zeytinyağlılar her zaman favorimdir sevgiler...
YanıtlaSilİyi ki varsın canım :) çok keyifli bir blogun var şimdiden bir sürü tarifi sıraya aldım Ramazan'da gelecek misafirlere tek tek deneyeceğim :))
YanıtlaSilhttp://gizliteras.blogspot.com/
pek lezzetli ve sağlıklı bir tabak olduğu her halinde belli. fotoğraf ta çok hoş olmuş. eline sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilmerhaba çokk güzel görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilblog dünyası ayrı bir alem başladınızmı kopamaıyorsunuz kazanılan dostluklarda cabası
sevgiler
E hadi ama Hasretcigim...Ramazan basladi...ama sende bir durgunluk...beklioyurzzz...sevgiler
YanıtlaSilzehra
canım ellerıne saglık..ben cok sık yapıyorum..malum ramazan harıkada bağırsak çalıstırıcı bır yemek...ellerıne ssglık....
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar
eee Hasret'cim canımcım hepimiz anamızın karnında öğrendiktemi geldik:)
YanıtlaSilZaman geliyo boynuz kulağı geçiyor. ben senin bloğuna ve tariflerine hayranım canım ellerine sağlık
kabak yemeğinde harika görünüyor
sevgiyle kucaklıyorum :))
aynen dedigin gibi bizim yemekler bi baska oluyor italyanlar bile bayiliyor bizim lezzetlere
YanıtlaSilozellikla kabak cok evde sevilmiyor ama ben bayiliyorum bu zeytinyaglisida cok guzel gorunuyor ellerine saglik canim
bloglar hepimize hergun biseyler ogretti iyiki var bloglarimiz
Hayirli Ramazanlar