Quarkini (Labneli-Tarçınlı Lokma)


Bu enfes lokmalari blogumu kurdugum ilk senelerde paylasmisdim. Büyük bir heyecanla kesfetmisdim bizim yan pastanede satilan lokmalarin tarifini. Ufak deneyimler ve eklemeler yaptikdan sonra tarife, yakalamisdim tam anlamiyla lezzetini.
Tarifi defterimde hep beklesede pek sIk hazirlayamadim. Malum kizartma ve kizartma kokusundan hoslanmadigimdan hep uzak durmusdum. Tabii bu kizartmalardanda uzak durdugum anlamanina gelmez. Zamanla bu huyum bir hayli degisdi. Ne yazik ki.. 

Ama olsun, can bogazdan gelir diyelim, kizartma felan demeyelim, full lezzete dalalim degilmi? :)

Evet pek bir lezzetli.. Esimde her daim hayir diyemedigi bir lezzet...

Tutkuluyucu!.. Yedikce yiyesi geliyor insanin!
Ama benim bunlarin yaninda birde pek bir tuzlu cekiyor canim. Tatli tuzlu karisdirip lezzet diyarlarina daliyorum :)

Biraz oyalacigi hazirlanisi. Teker teker atmak gerek kizgin yaga, dikkatlice. Yoksa yapisiyorlar birbirlerine.
Ama onun haricinde hazirlanisi pek zahmetli degil. Sip sak hazir oluyor hamuru. 
Malzemeler ise, onlarda pek siradisi seyler degil.

Yani, diyorumki: haydi hanimlar ve beyler, mutfaga! Quarkini hazirlamaya! :)


HAMURU icin MALZEMELER:

♥ 1 kutu labne peyniri (500g)
♥ 4 adet yumurta
♥ 2 bucuk su bardagi seker
♥ 1 paket vanilya sekeri
♥ 3 su bardagi un
♥ 1 paket kabartma tozu
♥ 1 cay kasigi veya 1 tatli kasigi (arzuya göre) tarcin

KIZARTMAK icin:

♥ siviyag
 
AYRICA icin:

♥ kücük bir kase seker
♥ 1 cay kasigi tarcin


HAZIRLANISI:

♥ Hamuru icin belirtigim malzemelerin tümünü genisce bir karistirma kabina alin. Iyice ciprin.
♥ Bolca siviyag kizdirin. 1 yemek kasigina hamuru doldurup bir baska kasik yardimi ile kizgin yaga akitin.
♥ Arada lokmalarinizi cevirin. Her yönünün ayni kizarmasina dikkat edin. 
♥ Kizaran lokmalarinizi süzerep yagdan cikarin. Havlu kagidi serili bir tabaga alip yagini cekmesini bekleyin. 
♥ Pisen lokmalarinizi sekerli karisima bulayin ve servis tabagina alin. (Tabii sekersiz tercih ederseniz bu islemi yapmaniza gerek yok.)
 

AFIYET SEKERLER OLSUN ♥

Herkese Sicacik Sevgi ve Selamlarla.. 
Mutlu, Umutlu kalin; tüm güzellikler esliginde InsAllah...

25 yorum:

  1. ellerine sağlık hasretimm:)
    grsellerin başımı döndürüyor..
    :))
    emeklerine sağlıkk..
    öpüldünn ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) hehee.. durr dönmesin :))

      öpüyorum seni coook ♥♥

      Sil
  2. ohh lecker, bunlar quarkbällchen galiba. Tarifi icin sagol. Eline saglik.

    YanıtlaSil
  3. harikasin canim sen...
    her bir tarif ayri bir güzel :-)))

    hayranim :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) tesekkürler ediyorum emelcim, eksik olma ♥

      Sil
  4. Cok guzel anlatmissiniz kalkip yapasim geldi. Harika da gozukuyor..
    Elinize saglik olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence yapin, bu lezzetde pisman olmazsiniz :))

      Sil
  5. canim merhaba...
    vallahi cok güzel görünüyoooo...
    hemen simdi denemek istiyoruuum... sabirsizimya :)
    evde suan bolca krempeynir var onunla yapsam acaba iyi olurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilmem ki, zannetmiyorum.. bunun özelligi zaten labneli olmasi..
      ama deneyecek olursaniz benide haberdar edin sonuctan olurmu :)

      Sil
  6. Yine harika,kizim cok seviyor ama hep hazir aliyorduk,bir de evde denemek lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet deneyin mutlaka, eminim prenses cok sevecek ♥

      Sil
  7. Harika görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Canım benim, uygun bir zamannımda mutlaka denicem bu lokmalarını senin :)

    Ya hasrreeett birde canım senden Tuna dalgası pastanın tarifini istiyorum yaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canimcimmm gelecek insAllah tarif.. ♥♥♥♥

      Sil
  9. Hasretim ellerine sağlık harika görünüyor. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar;
    Blogunuzu keşfettiğime çok sevindim ve bunca zamandır neden göremedim diye de üzüldüm. Tarife bayıldım. Hemen deneyeceğim. Ayrıca fotoğraflar da bir harika. Tarifler ile görsellerin bütünlüğüne inanıyorum, insanı daha çok çekiyor. Siz bunu çok güzel başarmışsınız Ellerinize sağlık. En kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hosgeldiniz ♥ öncelikle cok cok tesekkürler ediyorum begeniniz, güzel sözleriniz icin. cok mutlu oldum! evet bende öyle düsünüyorum. tarif ve fotograflar bütünlesmesi gerekiyor ve bunu yansitabiliyorsam ne mutlu bana ♥ tekrar hosgeldiniz, herzaman beklerim :) sicacik sevgilerimle.

      Sil
  11. öyle bir anlatmışsın ki tadını bilmeden canım çekti yapasım geldi:)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. denedim... ve cok güzeldi... tavsiye ederim kesinlikle ! Sagol canim bu güzel tarif icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim, afiyet sekerler olsun !! ♥♥♥

      Sil
    2. *ama labneylemi yoksa krem peynir ileme ??

      Sil

*** "HERKES" YORUM BIRAKABILIR,
Siteniz veya bloğunuz yoksa ,
profil seçin bölümünden ,"Adi/URL" yazan kısma tıklayın, isminizi girin ve URL yazan kismi bos birakin. Yorumunuzu yazıp, " YORUM GÖNDER " yazısına tıkladığınızda yorumunuz/sorulariniz gelir.

Hasretli Lezzetler Facebook`da

2007-2012 Copright - www.hasretlilezzetler.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.